Princezna Diana měsíce před svou smrtí údajně napsala v dopise, že někdo plánuje nehodu s jejím autem

Fotografie: Uživatel JohnMathewSmith 2010 / Creative Commons / CC BY-SA 3.0

Princezna Diana se už dlouhé měsíce před svojí smrtí bála o svůj život. Zmínila se o tom i v jednom z posledních dopisů.

Princezna Diana zemřela 31. srpna 1997 v Paříži při autonehodě. Bylo jí pouhých 36 let. Její smrt tenkrát šokovala celý svět a o příčinách a přesných okolnostech její smrti se dodnes mnoho lidí dohaduje. Objevilo se dokonce i několik konspiračních teorií, podle kterých se Diana dlouhou dobu před svou smrtí bála o holý život. Jak to tedy bylo?

Neměla to vůbec jednoduché

Diana se stala členkou královské rodiny v roce 1981, když se provdala za prince Charlese. O rok později se narodilo jejich první dítě – princ William, a v roce 1984 princ Harry. Jejich manželství ale rozhodně nebylo pohádkové a princ Charles znova navázal vztah se svojí bývalou přítelkyní Camillou Parker-Bowless. S tou se později také oženil. Jejich vztah oficiálně začal v roce 1986.

Fotografie: Depositphotos

V roce 1989 princezna Diana vzkázala Camille, že o jejím vztahu s princem Charlesem ví a vlastně jí řekla, ať ho urychleně ukončí. Omlouvám se, že stojím mezi vámi dvěma, a jsem si jistá, že pro vás oba je to teď peklo. Ale moc dobře vím, co se děje, tak ze mě laskavě nedělejte idiota,“ stálo v dopise.

Bála se, že jí vezmou děti

28. srpna 1996 se princezna Diana s Charlesem rozvedli, už to bylo neúnosné. Diana se ale obávala, že ji královna Alžběta a princ Charles budou chtít vzít její děti. Moc dobře totiž věděla, že královna má právo si chlapce osvojit a vychovávat. Takovou věc ale královna Alžběta neměla nikdy v plánu. Princezna však stále věřila tomu, že už to má královna naplánované a čeká jen na vhodný čas, kdy to bude moci udělat.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*