Krokety mohou být hlavním jídlem, ale také skvělou přílohou k masu. Tento recept je právě na krokety s nějakou dobrou rybou.
Jednou za čas si každý může nějakým jídlem zahřešit a většinou jsou jasnou volbou hranolky, protože jsou nejen jednoduché na přípravu, ale také jsou velmi dobré. Můžete je jíst jako přílohu, ale i jako hlavní chod. Druhou takovou možností jsou krokety, které jsou chuťově také moc dobré. A právě něco na způsob kroket si dnes připravíte.
Co budete potřebovat
Na bramborovou směs
- 600 g vařených brambor
- 250 g ryby
- 2 vejce
- 20 g sýra
- 130 g cibule
- 30 g česneku
- koření, bylinky, sůl a pepř dle chuti
Na omáčku
- 250 g jogurtu
- 2 stroužky česneku
- bylinky
Je to velmi jednoduché
Nejprve si rybu naložte v různém koření a nechte marinovat. Poté ji položte na pánev a smažte, dokud nebude hotová. Potom ji nechte vychladnout. Brambory si dejte uvařit do hrnce a po vychladnutí z nich udělejte bramborovou kaši. Do ní přidejte kopr, různé koření a další aromatické bylinky a také nakrájenou rybu.
Cibuli si nakrájejte nadrobno a smíchejte ji s bramborovou směsí, přidejte rozmačkaný česnek a hmotu pořádně promíchejte. Přidejte vejce a opět zamíchejte. Do brambor si také nastrouhejte sýr, ale to už není nutné, to záleží už jen na vás. Z bramborové hmoty si vytvořte krokety a smažte na pánvi ze všech stran dozlatova.
Ještě omáčku a je to
Na omáčku si smíchejte jogurt nebo tučnou zakysanou smetanu, majonézu, nasekaný kopr a namačkaný česnek. Rybu můžete samozřejmě nahradit třeba šunkou a místo této omáčky si můžete jakoukoliv koupit v obchodě. To už záleží jen na vás. Uvidíte, že budete naprosto spokojení. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář