Babiččin meruňkový džem bez cukru a konzervantů, není v něm nic jiného než čerstvé ovoce

Jakmile vyzkoušíte tento domácí meruňkový džem, ty kupované z obchodu už nebudete chtít ani vidět. Oproti nim je totiž na výrobu levnější a hlavně poctivý. 

Džemy různých příchutí jsou super pochoutka, kterou se rozhodně vyplatí mít doma. Pokud totiž připravujete cokoliv sladkého, tak správný džem dodá danému pokrmu ten správný říz. A je jedno, jestli se jedná o dorty, buchty, různé dezerty či jen obyčejné snídaně v podobě palačinek nebo toustů namazaných džemem. Jak ovšem zajistit, abyste jedli skutečně kvalitní džem a ne nějakou náhražku s cukry a konzervanty? No jednoduše, udělejte si vlastní.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

  • Meruňky – dle potřeby

Ano, zní to neuvěřitelně, ale opravdu vám stačí jen meruňky a trpělivost. Důkladně je omyjte a vypeckujte, zároveň je zbavte všech částí, které se vám nelíbí a nebo je nekonzumujete. Dejte je do hrnce a trochu je provařte, poté všechny meruňky rozmixujte tyčovým mixérem a opět je dejte vařit.

Fotografie: Unsplash

Nachystejte si zavařovací sklenice a naplňte je všemi uvařenými meruňkami. Zavřete je, dejte je dnem vzhůru a po 24 hodinách je znovu provařte. Znovu je dejte do sklenic a celý tento postup zopakujte ještě dvakrát, příprava vám tedy zabere cca tři dny. Výhodné ovšem je, že u meruněk nemusíte vkuse stát, prostě je jen jednou za den provaříte, dáte je do sklenic a přijdete až další den.

A kdyby se vám náhodou zdál tento recept neúplný, tak nebojte, skutečně nepotřebujete nic jiného, než meruňky, dokonce ani obyčejnou vodu ne. Po posledním provaření meruňky (nebo spíše džem) nalijte do zavařovacích sklenic a už je můžete trvale skladovat. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*