Domácí zmrzlina pouze ze 3 ingrediencí: Tento recept zná málokdo – Žádná želatina! Ta kupovaná ji nesahá ani po paty

Této pochoutky v podobě domácí zmrzliny z jahod se nebudete moci nabažit a ještě dlouho na ni budete vzpomínat. Přinejmenším do doby, než si ji připravíte znovu. 

Léto již klepe na dveře a to znamená příchod horkých dnů, kdy budete vděční za jakékoliv osvěžení, které budete mít při ruce. Jedno takové si můžete udělat v pohodlí domova a to pouze ze tří ingrediencí. Jedná se o domácí zmrzlinu, která je v kombinaci s jahodami ze zahrádky prostě neodolatelná. Příprava je velice snadná a zvládnete ji levou zadní, zkuste ji udělat jako překvapení pro své blízké a uvidíte, že u nich rozhodně zabodujete.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

  • Smetana ke šlehání 33% – 500 ml
  • Kondenzované mléko – 150 g
  • Čerstvé jahody – 100 g

Nachystejte si větší mísu a nalijte do ní smetanu ke šlehání. Poté si vezměte metličku či elektrický šlehač a vyšlehejte smetanu, dokud vám nebude tvořit kopečky a nezhoustne.

Poté k ní přilijte veškeré kondenzované mléko a opět obě přísady důkladně prošlehejte. Jahody důkladně omyjte a odkrojte z nich všechny stopky a také části, které se vám nelíbí či jsou až příliš měkké.

Poté je nakrájejte na co nejmenší kostičky zvládnete a dejte je do mísy s vyšlehaným mlékem a smetanou. Důkladně vše promíchejte stěrkou a nachystejte si formu, ve které necháte zmrzlinu zatuhnout. Nalijte do ní hotovou směs a zakryjte ji potravinářskou fólií. Dejte ji alespoň na dvě hodiny do mrazáku a poté ji můžete servírovat. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*