Hořčice není jen přísada do jídla. Prospěje vlasům, pokožce i zdraví

Hořčice je při vaření nezbytná. Může být použita jako dip k párku nebo masu, stejně jako součást řady receptů. Dokáže však prospět i kráse nebo zdraví. Pokud se vám zdá divné používat hořčici i na něco jiného než na vaření, překonejte své obavy a vyzkoušejte ji. Sami se přesvědčíte o tom, že její účinky jsou naprosto obdivuhodné. Garantujeme vám že od té doby budete mít doma hořčice pořádnou zásobu.

Eliminuje křeče

Je jedno, zda se jedná o křeče žaludku, nebo třeba křeče vašich svalů. Pokud jde o žaludek, snažte se sníst pár lžiček hořčice a uvidíte sami, že bolest velmi brzy přejde. Pokud se naopak jedná o bolesti svalů, stačí jí trochu smíchat s pár kapkami olivového oleje a vmasírovat na poškozená místa. I zde křeče celkem rychle ustanou. Tím si buďte jisti.

Prospívá vašim vlasům

Chcete je mít pevné, krásné a také zdravé? Pokud ano, vytvořte si směs hořčice a olivového oleje. Vhodné je smíchat surovinu 1:1. Následnou hmotu opatrně vmíchejte do vlasů tak, aby se dostala také k vlasové pokožce. Následně nechtě působit asi 30 minut. Poté vše z vlasů vymyjte a následně si je umyjte šamponem tak jak jste byli doposud zvyklí.

Zlepší stav vaší pokožky

Ať už vás trápí jakékoliv problémy, tak si můžete být jisti tím, že pro vaši pokožku bude hořčice tím pravým. Dokáže pomoci pokud jí chybí různé důležité látky, stejně jako jí zajistí pružnost zdravý vzhled. Také vám hořčice pomůže v boji proti akné a dalším vyrážkám. A jak na to? Pokud by byla hořčice příliš tuhá, smíchejte ji s trochou olivového oleje a stejně jako krém naneste na kůži, kterou chcete ošetřit. Nechte ji působit asi 10 – 15 minut a poté opláchněte čistou vodou.

Zbaví vás bolesti v krku

Podzim je tady a to znamená také zvýšené riziko nechlazení. Pokud se obáváte bolesti v krku, je dobré mít po ruce hořčici. Naberte jednu polévkovou lžíci, kterou smíchejte s trochou soli, citronové šťávy a medu. Vše zřeďte vodou a následně použijte jako kloktadlo. Ideální je vykloktat si zhruba každé 2 hodiny a potom minimálně 30 minut nejíst a nepít.

Zrychlí váš metabolismus

Rychlý metabolismus je vhodný jak pro látkovou výměnu a tedy pro správné fungování vašeho těla. Zapomínat nelze také na to, že v případě rychlého metabolismu dokáže vaše tělo rychle a hlavně efektivně spalovat přebytečné tukové zásoby. Pokud chcete zhubnout, dejte si denně minimálně 20 gramů hořčice. Uvidíte, jak kila poletí dolů.

Ošetří popáleniny

Je jedno, zda se jedná o popáleniny od sluníčka, nebo třeba od horkého nádobí či od ohně. První pomoc je v případě popálenin jasná. Je třeba místo chladit vodou nebo ledem. Následně doporučujeme použít právě hořčici. Tu ničím neřeďte a naneste ji v dostatečné vrstvě na požadované místo. Díky svým vlastnostem nejenom zmírní bolest, ale také napomůže celkové regeneraci vaší kůže.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]