Rekonstrukce koupelny o velikosti 4 metrů čtverečních mile překvapí

S malými prostory se musí vypořádat nejedna domácnost. Mnohdy řadě lidí vadí malá koupelna. Pokud se problém týká i vás, poradíme, jak vyřešit všechnu starost s koupelnou. Málo místa může značně zkomplikovat celý proces každodenní hygieny. Máme pro vás tip na to, jak i s malou koupelnou udělat velké divadlo.

Vana není výsadou pouze velkých místností

Internet je plný nejrůznějších rad a tipů na to, jak se vypořádat s nedostatkem místa ve vašem bydlení. Pokud tedy máte dost odvahy a kreativity, můžete i malou koupelnu přeměnit ve funkční a moderní místo, kde se budete rádi umývat a nedostatek prostoru vás nebude nijak omezovat. Dokonce není problém využít vanu, které se v malém prostoru spoustu lidí obává, není třeba se bát. Pokud se vše pořádně promyslí, můžete vanu umístit i do poměrně malého prostoru, záleží na tom, jak moc chcete vaše bydlení předělávat. Každopádně občas se naložit do vany vůbec není na škodu.

Trochu šikovnosti a jde všechno

Jeden muž na internetu se podělil se svým příběhem. Musel řešit opravdu malý prostor, ale na vanu nedal dopustit, tak musel přemýšlet, jak to všechno vyřešit. A našel řešení. Jelikož nikde nemohl najít vhodný rozměr vany, do které by šla zapojit také pračka, vyrobil si jednu takovou sám. Muž si koupil kovový kontejner, který přesně seděl do jeho koupelny. Několik úprav a vana byla na světě. Má ale několik specifik, například to, že je umístěna nad zemí, takže koupelna zpočátku vůbec nepřipomínala koupelnu.

Vana s úložným prostorem

Vana je jedinečná v tom, že díky uložením nad zemí, je pod ní poměrně dost místa. Muž tak vyrobil několik zásuvek, které umístil pod vanu. Uskladňuje tam čistící prostředky, prádlo, ručníky, zkrátka vše potřebné, co by jinak musel uskladňovat v jiných místnostech.

Vanu obložil kachličkami, takže vypadá opravdu pěkně a nikdo by si ani nevšiml, že vana původně vůbec nebyla vana. Závěsovou tyč pak vyrobil z PVC trubky a místnost doplnil také o stylovou lampu a praktický ventilační systém.

Možná je jednodušší si pořídit novou vanu, pokud ale máte dost odvahy a řemeslné zručnosti, můžete vyrobit něco mnohem lepšího. Nebojte se tak experimentovat, protože pokud vše promyslíte, můžete i v malém prostoru zařídit funkční koupelnu, která vám pomůže s prostorem a pojme i vanu. Představivosti se meze nekladou.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]