Vepřové masíčko na cibulce z jednoho pekáčku: Hotové do několika minut, je opravdu skvělé a zasytí celou rodinu

Toto pečené vepřové maso se hodí jak na oběd, tak na večeři. Připravit ho zvládne úplně každý a chuťově je také moc dobré.

Pokud máte doma vepřové maso a nevíte, co z něj udělat, rozhodně pokračujte ve čtení. Jestli se totiž rozhodnete pro tento recept, nebudete muset v kuchyni trávit moc času, protože trouba vlastně všechno udělá za vás. Toto je jídlo, které zvládne i úplný začátečník a zamiluje si ho každý. Na nic nečekejte a pusťte se do vaření.

Co budete potřebovat

  • 1,5 kg vepřového masa
  • 4 cibule
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • pár stroužků česneku
  • červená paprika
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžíce grilovacího koření
  • kostka nebo bujón
  • špetka soli
  • pšeničná mouka

Velmi jednoduché jídlo

Nejprve si předehřejte troubu na 250 stupňů. Vepřové maso si nakrájejte na kostičky a dejte ho do pekáče. Cibuli si očistěte a nakrájejte na proužky, česnek nasekejte a papriku nakrájejte nadrobno. Zeleninu potom přidejte k masu a posypte solí a grilovacím kořením. Poté přidejte buď kostku a nebo bujón, pro lepší chuť, kdo nechce, samozřejmě nemusí. Nakonec přidejte slunečnicový olej a dobře promíchejte rukama.

Plech s masem vložte do rozehřáté trouby a maso nechte opéct. Rozhodně nepodlévejte. Asi po 10 minutách pekáč vytáhněte a maso promíchejte, v tuto chvíli vám začne pouštět šťávu. Troubu potom čas od času otevřete a maso promíchejte, aby se vám nepřipálilo. Jakmile maso zezlátne a šťáva se úplně vypaří, nastavte teplotu na 180 stupňů.

A je hotovo

Maso zalijte asi půl litrem vody, dobře promíchejte a poté vložte zpět do trouby. Maso nechte vařit, dokud úplně nezměkne. Každou chvilku kontrolujte a když bude potřeba, přidejte vodu. Jakmile maso změkne, přidejte trochu pšeničné mouky, aby omáčka zhoustla. A díky červené paprice bude mít omáčka krásnou barvu a chuťově bude naprosto dokonalá. Toto maso je nejlepší podávat s bramborem. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*