Toto pečené vepřové maso se hodí jak na oběd, tak na večeři. Připravit ho zvládne úplně každý a chuťově je také moc dobré.
Pokud máte doma vepřové maso a nevíte, co z něj udělat, rozhodně pokračujte ve čtení. Jestli se totiž rozhodnete pro tento recept, nebudete muset v kuchyni trávit moc času, protože trouba vlastně všechno udělá za vás. Toto je jídlo, které zvládne i úplný začátečník a zamiluje si ho každý. Na nic nečekejte a pusťte se do vaření.
Co budete potřebovat
- 1,5 kg vepřového masa
- 4 cibule
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- pár stroužků česneku
- červená paprika
- 1 lžička kmínu
- 1 lžíce grilovacího koření
- kostka nebo bujón
- špetka soli
- pšeničná mouka
Velmi jednoduché jídlo
Nejprve si předehřejte troubu na 250 stupňů. Vepřové maso si nakrájejte na kostičky a dejte ho do pekáče. Cibuli si očistěte a nakrájejte na proužky, česnek nasekejte a papriku nakrájejte nadrobno. Zeleninu potom přidejte k masu a posypte solí a grilovacím kořením. Poté přidejte buď kostku a nebo bujón, pro lepší chuť, kdo nechce, samozřejmě nemusí. Nakonec přidejte slunečnicový olej a dobře promíchejte rukama.
Plech s masem vložte do rozehřáté trouby a maso nechte opéct. Rozhodně nepodlévejte. Asi po 10 minutách pekáč vytáhněte a maso promíchejte, v tuto chvíli vám začne pouštět šťávu. Troubu potom čas od času otevřete a maso promíchejte, aby se vám nepřipálilo. Jakmile maso zezlátne a šťáva se úplně vypaří, nastavte teplotu na 180 stupňů.
A je hotovo
Maso zalijte asi půl litrem vody, dobře promíchejte a poté vložte zpět do trouby. Maso nechte vařit, dokud úplně nezměkne. Každou chvilku kontrolujte a když bude potřeba, přidejte vodu. Jakmile maso změkne, přidejte trochu pšeničné mouky, aby omáčka zhoustla. A díky červené paprice bude mít omáčka krásnou barvu a chuťově bude naprosto dokonalá. Toto maso je nejlepší podávat s bramborem. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář