Řízky už nesmažím od doby, co znám recept na nejšťavnatější maso roku. Takto je dělají praví mistři

Pokud máte rádi kuřecí maso, ale už tak nějak nevíte, jaký recept si z něj připravit, není nic jednoduššího, než vyzkoušet tento skvělý recept.

Kuřecí maso patří asi k tomu nejoblíbenějšímu a to především u dětí. Když je správně připravené, je velmi šťavnaté a lahodné, takže zmizí ze stolu během několika minut. Bohužel se někdy stane, že je maso vysušené a to ho potom nechce nikdo jíst. S tímto skvělým receptem se vám ale nikdy nestane, že by vaše maso bylo vysušené. Opravdu to vyzkoušejte, stojí to za to.

Co budete potřebovat

  • 2 velká kuřecí prsa
  • cibule
  • střední rajče
  • 3 vařená vejce
  • bylinky podle vaší chuti
  • 150 g nějakého slaného sýra
  • 2 – 3 stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce smetany
  • sůl a černý pepř dle chuti
  • 10 g koření na kuře
  • 20 ml oleje

Je to opravdu velmi jednoduché

Nejprve si kuřecí prsa omyjte a usušte. Nakrájejte je na plátky, které budou silné asi 5 mm. Dochuťte je solí, černým pepřem a kořením na kuře z obou stran. Dejte maso na talíř a mezitím, co budete chystat další věci, nechte koření, aby pěkně ochutilo každou část masa. Cibuli si nakrájejte na tenká kolečka a dejte je do hluboké mísy. Na ni nasypte půl lžičky soli a dobře promíchejte rukama, aby cibule změkla.

K cibuli přidejte na kostičky nakrájená rajčata, nastrouhaná vařená vejce, najemno nastrouhaný slaný sýr, prolisovaný česnek, nakrájené bylinky a zakysanou smetanu. Vše velmi dobře promíchejte. Plátky masa rozložte na plech vymazaný olejem. Na maso poté dejte směs zeleniny, sýra a vajec. Kdo chce, může tuto vrstvu ještě posypat nastrouhaným tvrdým sýrem.

A máte skoro hotovo

Takto připravený pokrm nyní vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte přibližně 25 minut. Vše ale záleží na vaší troubě, takže to často kontrolujte, aby maso nebylo vysušené. Podávejte například s bramborem a nějakým dobrým zeleninovým salátem. Uvidíte, že si celá vaše rodina pochutná. Přejeme vám dobrou chuť!