Okurková sezóna je tu a pokud nevíte, co s nimi, tak si můžete připravit tento skvělý dresink. Je lehký a také velmi osvěžující.
Pokud máte doma velké množství okurek a všeho z nich už jste tak nějak přejedení, rozhodně vyzkoušejte udělat tento dresink. Je velmi jednoduchý na přípravu, osvěžující a také moc chutný. Jeho příprava vám nezabere moc času a jako přílohu si k němu udělejte například opečené tousty. Tak pojďte na to.
Co budete potřebovat
- 2 okurky
- máslo
- sůl, pepř
- 2 polévkové lžíce zakysané smetany nebo bílého jogurtu
- kopr
- olej
- 1 – 2 stroužky česneku
- půl lžičky octa
- toustový chléb
Jednoduchý, ale chutný dresink
Nejprve si na pánvi nechte rozpustit máslo a opečte na něm plátky toustového chleba. Nechte je vychladnout. Okurky si oloupejte, nastrouhejte na hrubém struhadle, osolte a pořádně promíchejte. Nechte 5 minut odležet a poté vymačkejte šťávu. Smíchejte okurky s najemno posekaným koprem. Zakysanou smetanu nebo bílý jogurt smíchejte s namačkaným česnekem.
Do zakysané smetany dejte všechny okurky, poté ještě přidejte olej a dobře promíchejte. A nyní vezměte opečený toustový chléb a potřete ho tímto skvělým dresinkem. Takové chlebíčky se hodí k jakémukoliv masovému pokrmu a nebo je zkrátka můžete jíst jen tak. Také je to jídlo, které si můžete připravit, když jdete zrovna na nějaký piknik, protože je osvěžující a především lehké. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář