V autě své dcery našel dopis, který ho okamžitě přiměl reagovat. Takový tragický životní příběh jsme tu ještě neměli

Fotografie: Depositphotos

Když si koupíte něco z druhé ruky, je jasné, že to má svou historii. Ať už se jedná o prsten, oblečení nebo třeba auto, v určitém okamžiku patřila tato věc jinému člověku a něco pro něj znamenala.

I když vás možná zajímá, jak to s věcí kdysi bylo, pravda vyjde najevo jen zřídka. Pokud tedy nejste Kevin Duke. Když se přehraboval v přihrádce „nového“ ojetého auta své dcery Jady, našel v ní zastrčenou obálku. Jednalo se o ručně psaný dopis, který tam umístil předchozí majitel vozidla a po jeho přečtení Duka dojal k slzám. Duke byl tím, co četl, tak zaskočen, že se o dopis podělil na Facebooku.

V dopise byl tragický životní příběh

„Osobě, která získá toto auto, jsem chtěla jen sdělit, jaké výjimečné vozidlo jste si koupili. Toto auto patřilo mé mamince. Zemřela 25. února 2015 při požáru domu spolu s mou šestiletou dcerou a tetou. Naposledy maminka řídila toto auto v den, kdy nás opustila. Ona a moje dcera šly na nákupy a nechaly se ostříhat.

Tohle auto pro mě má spoustu zvláštních vzpomínek. Můj domov a všechno v něm je pryč, tohle auto je to jediné, co mi zůstalo, čeho jsem se mohla dotknout. Došlo k záměně v papírech, a to způsobilo, že auto nebylo vyplaceno pojišťovnou. Velmi mě trápí, že jsem přišel o rodinu, o domov a teď přicházím o poslední pouto, které mám s mámou a dítětem, a to bez vlastního zavinění.

Nezlobím se na vás. Doufám, že tohle auto je to nejlepší, jaké jste kdy vlastnili. Doufám, že bude jezdit ještě sto let. Doufám, že zadní sedadlo bude plné dětí a hraček a náhodných věcí. Moje rodina tohle auto naplnila spoustou lásky a dalších lepkavých věcí.

Fotografie: Freepik

Jezdili jsme na výlety, pouštěli si osmdesátkovou a country hudbu a stáčeli okénka. Na zadním sedadle jsem vyměnila víc plenek, než dokážu spočítat. Někde je nejspíš schovaná cucací tyčinka nebo pastelka, která patřila mému dítěti. Možná i celý kuřecí nuget. Ha!

V tomto autě se prožívala láska, radost a dobrodružství. Takže teď, když je vaše, nezapomeňte, že to není jen auto. Je to vzpomínka. Toto auto je se všemi svými zvláštnostmi posledním kouskem mé rodiny. Buďte na něj hodní. Pusťte mu nějakou country písničku, „Big Green Tractor“ byla vůbec nejoblíbenější skladba mé dcery, nebo třeba „Freebird“ od Lynyrd Skynyrd. Ta píseň pro mě znamenala tolik, že jsem ji hrál na jejich pohřbech.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*