Vepřový bůček bez pečení: Udělám pivní lázeň na pánvi a masíčko se rozplývá na jazýčku. Ochutnejte ho, stojí za to

Připravte si naprosto skvělý vepřový bůček na světlém pivu, který se dělá na pánvi. Je to velice jednoduché, rozhodně stojí za vyzkoušení.

Dokonce i z malého kousku vepřového bůčku uvaříte luxusní občerstvení na sváteční stůl. Ale mnohdy se stane, že je bůček tak nějak vysušený, a poté ho nikdo nechce jíst. S tímto receptem se vám to ale opravdu nestane a vaše maso bude šťavnaté a vynikající. Tento bůček se totiž dělá na pánvi a především na světlém pivu. Tak rychle do toho.

Co budete potřebovat

K přípravě tohoto pokrmu sice budete potřebovat více ingrediencí, ale věřte tomu, že to skutečně stojí za to. Na jídle si nakonec pochutná celá vaše rodina. Potřebovat tedy budete:

  • 1,8 kg vepřového bůčku
  • 50 ml sójové omáčky
  • dle chuti pepř
  • lžička papriky
  • lžička provensálských bylinek
  • 500 ml světlého piva
  • dle chuti mletá červená paprika
  • lžička soli
  • lžička mletého česneku

Je to opravdu jednoduché

Nejprve si vepřový bůček nakrájejte na několik malých kousků. Smažte je na prudkém ohni ze všech stran do zlatova. Maso si posypejte mletým pepřem a paprikou, suchým česnekem, provensálským kořením a také solí. Zalijte světlým pivem a také sójovou omáčkou. Zakryjte pokličkou a na mírném ohni vařte asi 20 minut.

Nyní přidejte mletou papriku a také cukr. Bůček každou chvíli otáčejte a vařte ho na mírném ohni asi hodinu a půl až dvě hodiny. Po této době nechte bůček vychladnout a poté ho dejte na asi 8 minut do lednice. A to je vlastně všechno. Maso nakrájejte na ne příliš silné plátky, které poté dejte na chléb. Skvěle se k tomuto pokrmu hodí také hořčice, takže to určitě vyzkoušejte. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*