Vynikající tvarohové rolky s jablky: Jsou stokrát lepší než štrůdl, tento recept nejde nemilovat

Pokud patříte mezi milovníky štrůdlu a všech ostatních moučníků, do kterých se přidávají jablka, vyzkoušejte tyto vynikající tvarohové rolky.

Možná nemáte rádi pečení, protože si myslíte, že u toho musíte stát několik hodin v kuchyni a je to velmi náročné. Ano, některé dezerty jsou sice složitější na přípravu, ale mezi ně rozhodně nepatří tyto tvarohové rolky s jablky. Ty jsou totiž tak jednoduché, že je zvládne úplně každý. A jejich příprava vám nezabere déle než pár minut. Opravdu je vyzkoušejte, stojí to za to.

Co budete potřebovat

  • 400 g tvarohu
  • půl lžičky skořice
  • 100 g zakysané smetany
  • 80 g másla
  • 80 g cukru
  • vejce
  • 700 g jablek
  • půl lžičky soli
  • špetka vanilkového cukru
  • 300 g mouky
  • 10 g prášku do pečiva

Opravdu na tom nic není

Nejprve jablka oloupejte a zbavte jadřinců. Poté je nakrájejte na asi centimetrové kostičky. Na pánvi si rozpusťte 30 g másla a do něj poté nasypte 30 gramů cukru a skořici. Je nutné počkat, dokud se krystalový cukr úplně nerozpustí. Do pánve s tímto karamelem dejte jablka a pořádně promíchejte. Vařte, dokud ovoce nepřestane pouštět šťávu a ta se úplně neodpaří. Tuto směs poté nechte vychladnout.

Do tvarohu si nasypejte cukr, přidejte vejce, osolte a rozmixujte dohladka. Do této směsi přidejte máslo a zakysanou smetanu a pokračujte v míchání. Smíchejte mouku, prášek do pečiva a vanilkový cukr a poté tuto směs přidejte do tekutého základu. Vytvarujte si měkké těsto. To si poté rozdělte na dvě stejné části a obě rozválejte. Poté na ně dejte jablečnou náplň, ale ne až úplně ke kraji.

Obě části těsta srolujte do větších válečků. Ty poté dejte do zapékací misky vymazané máslem a těsto namažte žloutkem. V troubě předehřáté na 180 stupňů pečte tyto rolky přibližně 25 minut. Výsledkem bude neodolatelně voňavý jablečný dezert, který zmizí ze stolu ani nebudete vědět jak. Opravdu to vyzkoušejte. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*