Rychlý koláč s rybízem a tvarohem. Bez nutnosti dlouhého hnětení těsta, v létě ho dělám každý víkend

rybízový koláč

Rybíz najdeme často na našich zahradách, ale kolikrát máme problém s jeho zpracováním, protože máme velké množství. Naštěstí se z něj dá velmi rychle udělat chutný koláč.

Kombinace tvarohu a rybízu je nejen lahodná, ale také velmi zdravá. Tvaroh je totiž považován za jeden z nejzdravějších kysaných mléčných výrobků. Obsahuje velké množství cholinu, který výrazným způsobem přispívá a podporuje naši schopnost koncentrace. Je to jeden z hlavních důvodů, proč bychom jej neměli odstraňovat z našeho jídelníčku.

Ingredience potřebné na přípravu koláče:

  • 2 balení pita chleba
  • 400 gramů tvarohu
  • 2 vejce
  • 80 gramů cukru
  • 200 gramů rybízu
  • špetka soli

Ingredience potřené na přípravu náplně:

  • 2 vejce
  • 50 gramů cukru
  • 150 gramů zakysané smetany

pita chléb rybíz

Příprava koláče krok za krokem

Jako první si v míse smícháme vejce s cukrem a špetkou soli. Směs důkladně promícháme, dokud nám nevznikne hladká hmota. Pita chleba si nakrájíme na stejně velké kousky, a to o přibližné velikosti 17×27 centimetrů. Každý kousek následně potřeme připravenou tvarohovou náplní, a to tenkou vrstvou. Samotné okraje chleba necháme suché, bez namazání.

zapékací mísa tvaroh vejce

Ovoce si můžeme zvolit dle své chuti

Na vrstvu tvarohu následně nasypeme vybrané ovoce. Může se jednat o jakýkoliv druh bobulí, například rybíz nebo borůvky. Recept je vhodný také pro jahody. Každý kousek pita chleba následně stočíme do úhledné rolády a vložíme do zapékací mísy. Takto připravenou mísu ještě zalijeme smíchaným vejcem s cukrem a zakysanou smetanou.

koláč rybíz

Rychlý koláč, který nepotřebuje dlouhou přípravu

Výše uvedené ingredience jednoduše umístíme do misky a vyšleháme je do hladka. Jakmile máme směs bez hrudek, zalijeme tím připravený pekáč s chlebem. Koláč pečeme v troubě na 180 stupňů po dobu 45 minut. Poté jej jednoduše vyndáme, necháme chvíli vychladnout a můžeme podávat návštěvě ke kávě nebo ke snídani.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*