Lahodné tvarohové koláče podle receptu z pohádky: Jsou měkké jako obláček a připravíte je do 10 minut

tvarohové koláče

Pokud si často nevíte rady s tím, jaký originální recept připravit k snídani, tento je pro vás ten pravý. Tvarové koláče vás překvapí nejen svojí jednoduchostí, ale rozhodně i výslednou chutí.

Receptů na koláče s tvarohem je několik. Dají se připravit z kynutého těsta, plněné tvarohovou náplní anebo jako odlehčená verze, přímo z tvarohového těsta. Díky tomu, že tvaroh je hlavní ingrediencí celého pokrmu, jedná se o dietnější verzi, než jsou klasické koláče kynuté. Poradí si s nimi dokonce i naprostý kuchyňský začátečník.

Ingredience potřebné na přípravu tvarohových koláčů:

  • 1300 gramů tvarohu
  • 3 středně velká vejce
  • 500 gramů hladké mouky
  • 500 gramů polohrubé mouky
  • 100 gramů rozinek
  • 200 mililitrů mléka

tvarohové těsto

Spojíme ingredience tak, aby nám vzniklo jednotné těsto

Na přípravu těsta si vezmeme velkou mísu, do které nejprve dáme tvaroh a následně jej smícháme s vejci. Do směsi přisypeme také rozinky, které jsme si předem omyli. Směs pořádně promícháme, ideálně za pomoci rukou, aby se všechny ingredience pořádně spojily. Jako poslední do těsta přidáme obě mouky, které ideálně prosejeme přes síto.

tvarohové těsto koláče

buchta kokos meruňky

Dokonalý meruňkový koláč podle babiččina receptu. Střežila ho celých 60 let, na sklonku života se o něj podělila

Z těsta vytvoříme hladký váleček

Těsto z tvarohu a mouky je dobré vypracovat rukama, jedině tak zvládneme pořádně kontrolovat, že se nám nedrolí. Pokud tomu tak je, jednoduše do těsta přidáme více tvarohu. Jakmile máme těsto propracované, vytvoříme z něj váleček o průměru 5 – 6 cm. Váleček následně jednoduše nakrájíme tak, aby nám vznikly stejně velké kousky koláčů.

tvarohové koláče hotové

Tvarohové placky jednoduše osmažíme z obou stran a můžeme podávat

Na pánvi rozehřejeme trochu rostlinného oleje, jakmile je horký, po jednom do něj budeme vkládat naše placky. Ty postupně opečeme dozlatova z obou stran. Jakmile jsou hotové, umístíme je na talíř s papírovou utěrkou, abychom je zbavili přebytečného oleje. Před samotným servírováním je dobré koláče posypat cukrem nebo ještě 4 minuty povařit v mléce, aby byly dlouho vláčné.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*