Recept na šťavnatou buchtu s tvarohovou náplní. Arabský cukrář mě naučil zlaté nebe v hubě

tvarohová buchta

K pečení se v posledních letech uchyluje téměř každá hospodyňka. I přesto se ale často vyhýbá buchtám s náplní, protože recepty bývají mnohdy složité.

Pečení bývá pro mnoho žen velkým strašákem. Je to hlavně proto, že na rozdíl od běžného vaření se u pečené musíme držet receptu a sebemenší chyba dokáže pokazit celý výsledný produkt. Koláč, který má zároveň náplň, se může jevit jako velký oříšek. Poradí si s ním ale i začátečník, pokud má ten správný recept. Upečením plněného koláče vás provedeme krok za krokem.

Ingredience potřebný na tvarohový koláč:

  • 2 vejce
  • 180 g cukru
  • 3 polévkové lžíce zakysané smetany
  • 600 g mouky
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • 180 g másla (necháme si jej předem rozpustit
  • špetka soli

Ingredience potřebné na tvarohovou náplň:

  • 700 g tvarohu
  • 3 vejce
  • 150 g smetany
  • 300 g cukru
  • špetka soli

tvarohová buchta

Příprava koláče s tvarohovou náplní krok za krokem

Nejprve si vezmeme misku. V té smícháme dvě vejce spolu s cukrem a špetkou soli. Jakmile se nám zrníčka rozpustí, přidáme zakysanou smetanu a směs opět promícháme. Po směsi prosejeme připravenou mouku a prášek do pečiva. Tím nám vznikne hladké těsto, které bude tvořit základ naší buchty. Na těsto následně nalijeme máslo a postupně do jej zapracujeme.

pečení trouba buchta

Jakmile je hotové těsto, připravíme náplň

Hotové těsto necháme chvíli odpočívat a připravíme si tvarohovou náplň. V míse smícháme vejce s tvarohem, zakysanou smetanou a cukrem. Přidáme také špetku soli. V tomto případě je dobré vzít si na pomoc ponorný mixér, díky němu nám vznikne jednotná hmota. Připravíme si pekáč do trouby, který nejprve pomažeme hrudkou másla.

Nadýchané domácí buchty s vanilkovým krémem jemné jako chmýří: Dlouho jsem hledala tento recept, teď ho konečně dávám i vám

porcování buchty

Těsto dáme nejen na dno, ale i do stran

Odpočaté těsto rozprostřeme po připraveném pekáči tak, aby nám uprostřed vznikl prostor na připravenou náplň. Pomocí těsta vlastně kopírujeme nejen dno samotného pekáče, ale také jeho strany. Jakmile máme umístěné těsto, doprostřed jednoduše nalijeme připravenou tvarohovou náplň. Koláč pečeme v troubě na 180 stupňů asi 35 minut.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*