Nadýchané domácí buchty s vanilkovým krémem jemné jako chmýří: Dlouho jsem hledala tento recept, teď ho konečně dávám i vám

Domácí pečení moučníků a buchet je stále oblíbené. Přispívá k tomu i vysoká cena pečiva, kterou je třeba aktuálně v obchodech za něho zaplatit.

Není nad to, když si doma upečete vlastní koláče, bábovku, vánočku nebo buchty. Krásně provoní celý byt a rodině se budou sbíhat sliny. Příprava některých sladkostí není vůbec složitá, jak by se na první pohled mohlo zdát. Takže se klidně do nich může pustit i úplný začátečník v pečení. Navíc bude mít k dispozici náš podrobný návod, který ho povede krok za krokem.

Co budete potřebovat na nadýchanou domácí buchtu

  • 250 g polohrubé mouky
  • 225 ml mléka
  • 40 g másla
  • 60 g cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 6 g sušených kvasnic
  • 1 celé vejce
  • 1 vaječný žloutek
  • špetka soli
  • 1 lžíce vanilkového pudingu
  • 1 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy

  • Mléko ohřejete na letní pokojovou teplotu a necháte v něm vzejít sušené kvasnice. Dáte do mísy a přidáte mouku, sůl, cukr, celé vejce, vanilkový cukr a rozehřáté máslo.
  • Ze všech ingrediencí vypracujete hladké těsto. Mísu přikryjete utěrkou a dáte ji na teplé místo, aby těsto nakynulo. Zabere to asi 45 minut.
  • Mezitím si v misce smícháte vaječný žloutek, vanilkovým pudingem, 10 g pískového cukru, doplníte šťávou z citronu, 10 g rostlinného oleje a mlékem tolik, aby vznikla homogenní směs. Vše našleháte a dáte do chladničky.
  • Z nakynutého těsta vyválíte obdélník a nakrájíte ho na proužky o šířce 6 cm. Do každého proužku uděláte zářez nožem, ale ne až ke krajům. Vytvoříte prasečí ocásky a necháte na plechu vyloženém pečicícím papírem nakynout po dobu 20 minut. Prostředek pásů naplníte krémem a potřete vaječným žloutkem s mlékem.
  • Troubu rozehřejete na teplotu asi 180 °C a dáte do ní plech s plněnými buchtami.
  • Upečete po dobu asi 30 minut do zlatova.
  • Po upečení posypejte povrch buchet mletým cukrem.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*