Bez tvarování a válení: Líné ovocné knedlíky s višněmi na tvarohovém těstě. Starý recept z roku 1960

líné tvarohové knedlíky s třešněmi

Sladká tečka za skvělým dnem je častým ideálem spousty lidí. Právě pro tyto i spoustu dalších lidí může být velikým pomocníkem tento recept, díky kterému uděláte skvělé knedlíky.

Ovocné či jinak sladké knedlíky si pamatuje skoro každý ze svých dětských let. Posypané tvarohem, přelité máslem a doplněné o další oblíbené ingredience je má většina dětí i dospělých ráda. Tyto knedlíky si můžete udělat i z pohodlí vlastního domova. S pomocí tohoto receptu to není vůbec složité, neboť je nebudete muset ani pracně tvarovat. Samotná příprava je tak velice jednoduchá.

Co budete potřebovat

  • 360 g tvarohu
  • 120 g krupice
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • třešně nebo jiné ovoce dle vaší chuti
  • 1 ks vejce
  • sůl dle chuti
  • 1 g vanilkového cukru

tvaroh s vanilkovým cukrem

Nejprve vytvořte těsto

Základem těchto skvělých knedlíků je těsto. Vezměte si tedy dostatečně velkou misku, do které dejte tvaroh, sůl, cukr, vanilkový cukr, vejce a krupici. Vše společně smíchejte a míchejte tak dlouho, dokud z těchto ingrediencí nevytvarujete těsto, které bude sloužit pro vaše knedlíky. Poté nechte těsto přibližně 10 minut odpočinout na nějakém teplém místě.

rozválené těsto s ovocem

Těsto si rozválejte

Za 10 minut těsto z misky vyndejte. Pracovní plochu si posypte trochou mouky a poté na ní položte těsto. To pomocí válečku rozválejte tak, aby bylo všude přibližně stejně široké. Vizuálně si pak rozdělte tento kus těsta na přibližně 10 dílů. Do každého dílu dejte třešeň či jiný kus ovoce, který jste si vybrali. Těsto poté rozkrájejte na díly a každý jednotlivý kus ovoce zabalte, čímž vytvoříte knedlík.

tvarování knedlíkůKnedlíky dejte vařit

Připravte si dostatečně velký hrnec a naplňte jej vodou. Tuto vodu osolte jednou lžičkou soli a dejte vařit. Do vroucí vody poté postupně vkládejte knedlíky a nechte je přibližně minutu vařit. Poté je z hrnce vyjměte a máte hotovo. Tento recept je navíc tak skvělý, že knedlíků můžete klidně udělat více a poté je dáte zamrazit. Kdykoliv pak na ně dostanete chuť, můžete je jen rozmrazit, ohřát a jídlo máte hned hotové.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*