Bábovky patří mezi nejoblíbenější dezerty vůbec. Pokud chcete vyzkoušet nový způsob jejich přípravy, tento recept je pro vás jako dělaný, stačí vám pánev.
Dobré bábovky jsou oblíbenými dezerty naprosto po celém světě – v některých zemích, jako například ve Velké Británii, se dokonce slaví „Národní týden buchet“, během kterého Britové pečou nejrůznější koláčky a předhání se mezi sebou skrze lepší výsledky. Pokud si však i vy chcete připravit něco dobrého, ale došli vám již všechny nápady, rozhodně můžete vyzkoušet tuto novinku. Jedná se o jednoduchý recept na lahodnou bábovky, která nevyžaduje pečení v troubě. Postačí vám proto použít obyčejnou pánev.
Lahodná bábovka na pánvi
V dnešní době existuje mnoho možností, jak si připravit chutné dezerty, a právě tento skvělý recept je toho skvělým příkladem. Pokud proto máte chuť na sladké, rozhodně neváhejte vyzkoušet tuto lahodnou bábovku, která ke své přípravě nepotřebuje troubu. Jedná se o jednoduchý recept, který navíc nevyžaduje žádné pokročilé zkušenost – snadno si s ním proto poradí každý začínající kuchař či kuchařka. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do přípravy. Budete potřebovat následující ingredience:
- 2 ks kuřecí vejce
- Špetka soli
- 120 gramů cukru
- Citronová kůra
- 80 gramů rostlinného oleje
- Špetka vanilinu
- 115 gramů mléka
- 15 gramů prášku do pečiva
- 200 gramů mouky
Postup pro přípravu dortu:
- Nejprve si v míse rozšlehejte vejce a osolte je. Poté k nim přidejte cukr a šlehejte, dokud nezískáte hustší tekutou hmota. K té následně přilijte slunečnicový olej, mléko a podle chuti také vanilku a trochu citronové kůry. Ingredience řádně promíchejte, abyste získali jednolitou směs.
- Nyní smíchejte vaječnou směs s moukou a práškem do pečiva a vypracujte z ni těsto. Jakmile budete mít hotovo, nechte těsto chvíli odpočinout. Mezitím si připravte větší pánev a vymažte ji kouskem másla. Na její dno pak vložte pergamen a také ho potřete máslem.
- Dále nalijte veškeré těsto do pánve a rovnoměrně ho rozetřete po povrchu, abyste získali co nejhezčí strukturu výsledného pokrmu.
- Bábovku nyní vařte na mírném ohni pod pokličkou alespoň 25 minut. Poté přikryjte vrchní část koláče pergamenem a otočte ho nepečenou stranou dolů. Pokračujte v pečení po dobu 10 minut, a to bez sebemenšího zvýšení teploty.
- Zda je bábovka hotová, poznáte tak, že do ní píchnete špejlí – pokud je tyčinka suchá, je bábovka hotová. Pak ji už zbývá jen ozdobit čokoládou, krémem nebo moučkovým cukrem a můžete ji rovnou podávat.
- A máte hotovo, dobrou chuť!
Příprava této lahodné dobroty je naprosto jednoduchá, takže si s ní hravě poradí každý začínající kuchař či kuchařka. Kromě toho si můžete zvolit svou vlastní polevu na vrchu, je pouze na vás, zda preferujete čokoládu, krém nebo obyčejný cukr. Snažte se držet krok za krokem ve výše uvedeném postupu, abyste získali nejlepší výsledky. Dezert vás rozhodně nezklame – je jemný, měkký a chutná skvěle.
Napište komentář