Japonský test stárnutí mozku dává za úkol najít na obrázku 3 schovaná zvířata

Fotografie: Public Domain

Zde je oblíbený test, který procvičí váš postřeh a zrak. Hádanky trénují mozek a jsou jednou z prevencí oddálení degenerativní změny při jeho stárnutí.

Váš mozek je každodenně vystavován spíš stereotypním situacím. Není tak nucen vytvářet nová spojení a trénovat se. Pokud chcete předcházet degenerativním mozkovým změnám, které s sebou přináší především vyšší věk, je dobré dát svému mozku někdy trochu zabrat a postavit před něj zcela nový typ úkolu. Zvládnete vyřešit tento, jenž se řadí spíše k těm těžším?

Najděte tři skrytá zvířátka

Na obrázku vidíte tatínka a dvě malé děti. Společně staví boudu pro jejich pejska. Obrázek je dobře a detailně propracovaný a vaším úkolem je najít v něm tři skrytá zvířata. Jasně viditelný pejsek v popředí se však do nich nepočítá. Zvířátka jsou velmi důmyslně ukrytá a najít je není úplně jednoduché. Povede se vám to?

Pokud stále hledáte a nemůžete najít, mohla by vám pomoci malá nápověda. Hledejte motýla, netopýra a kachnu. Pokud vám ani toto nepomůže, ještě můžeme napovědět, že všechna zvířata mají bílou barvu a dobře splývají se svým okolím. Je dobré se zaměřit spíše na tvar zvířete než jeho barevnost. Už je vidíte?

Fotografie: Freepik

Kde se schovávala?

Nenašli jste? Nebo jen některá z nich? Tak se podívejme, kde se ukrývá kachna. Ta je důmyslně a nenápadně vykreslená mezi zadníma nohama pobíhajícího psa, kde má hlavu se zobákem. Jakmile se na toto místo zaměříte, určitě ji hned uvidíte. Dalším, kdo se schovává, tentokrát na stromě, je motýl. Najdete ho mezi listy a jeho barva je o něco světlejší než barva listů.

Posledním schovaným zvířátkem je netopýr. Ten si vesele poletuje mezi dětmi. Má bílou barvu a jedním koncem křídla se dotýká růžového rukávu malé holčičky. Tak co, už je všechny vidíte? Nebylo to tak jednoduché, že? A svědčí o tom i komentáře luštitelů. Většina z nich buď nenašla všechna tři zvířata, nebo jim to trvalo opravdu dlouho. Rekordmanem je nejspíš muž, který našel všechna zvířata do tří minut.

Pokud jste nenašli ani jedno zvířátko, nezoufejte. To ještě neznamená, že váš mozek stárne. Spíše to značí vaše limity na poli prostorové představivosti a ty jde trénovat a také vylepšovat. Věnujte se tedy podobným kvízům a hádankám a uvidíte, jak se váš postřeh i schopnost vidět obraz z jiné perspektivy rapidně zlepší.

Zdroj: VeryWellMind

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*