Za pár dní postavil na zahradě krásný altán. Využil doby, kdy byla jeho žena pryč

Fotografie: Freepik

Jednomu muži odjela žena na několik dní pryč a on se rozhodl, že využije čas a zbuduje unikátní zahradní altán. Jedině to mu dalo sílu do života. Příběh je totiž mnohem komplikovanější, než se na první pohled zdá. Dnes a denně slyšíme ze světa tisíce šokujících zpráv, které ne vždy končí šťastně. Někdy se ani nestačíme divit, co všechno je možné. Když se jedná o tragické zprávy v rodině, většinou nás to velmi zasáhne. Přesně to je případ jedné rodiny, kde matka nechala své dcery doma samotné s otcem. Po návratu nevěřila svým očím.

Rakovina a ztráta peněz

Vše začíná u manžela jménem Darius, který byl naprosto normálním člověkem, hodným manželem a otcem svých krásných dcer. Když mu bylo 40 let, lékaři zjistili, že trpí rakovinou. Tato zpráva Dariuse samozřejmě velmi vzala. Netušil ještě, co všechno tím strhne. Aby toho nebylo málo, tak v tu dobu přišel také o práci a všechny své peníze. Pomalu, ale jistě začal pociťovat, jak se mu vytrácí životní síla.

Tajné plánování

I přesto, že mu život nadělil mnoho nepěkných událostí a selhání, Darius to nevzdával. Navzdory všem neštěstí, které ho potkalo se rozhodl udělat pro svou rodinu něco speciálního. Jeho jediným přáním bylo, svou rodinu pořádně potěšit. Tajně se pustil do projektu, který měl všechno změnit. Začal tvořit plán na transformaci rodinného dvoru, který mu dal novou sílu v boji proti rakovině.

Dlouho ho trápilo, že jejich dvůr vypadá poněkud depresivně. Rozhodl se využít tohoto projektu k vybudování velkého hřiště pro své děti a několik místnosti, ve kterých by mohla jeho žena pracovat. Po vyhledávání možných inspirací měl jasnou představu, jak bude nový dvůr vypadat. K realizaci ovšem potřeboval prostor a čas. Navíc tím chtěl svou ženu překvapit, a tak ji poslal na 5 dnů do New Yorku. Poté se ihned, za pomoci svých dcer, pustil do práce. Možná si říkáte, kde na to vše vzal. Odpověď je jednoduchá. Veškerý materiál dostal darem k narozeninám od svých přátel.

Chuť do života je zpět

Pilně pracoval a povedlo se vytvořit něco úžasného. Navíc k tomu dostal opět chuť do života a byl nadšený. Když se jeho žena vrátila z výletu zpět, nestačila se divit. Byla nesmírně šťastná nejen z nového dvora, ale také z odvahy a síly svého muže. Nechť je tento příběh příkladem pro všechny, kteří ztrácí chuť do života.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]