Kefírová pomazánka s paprikou: Hodí se k snídani, svačině i svátečnímu stolu. Nejraději bychom ji jedli každý den

kefírová pomazánka

Nejčastěji kupovaným zbožím bývá pečivo. Pokud máte doma pečiva už hodně a nevíte, co k němu připravit, může to být kefírová pomazánka s paprikou.

Lidé se většinou doma setkávají s tím, že si v obchodě nakoupí pečivo a doma vlastně zjistí, že k němu nic nemají. Taková situace se jim mnohdy nechce řešit tím, že by si dali k pečivu pouhé máslo, a tak začnou vymýšlet něco jiného. Než se ale vydáte do obchodu pro další suroviny vhodné k pečivu, zkuste se doma podívat po pár surovinách, z nichž byste si mohli vytvořit kefírovou pomazánku s paprikou.

Suroviny, které budete potřebovat

  • 1 ks zelená paprika
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 180 ml kefír
  • 1 ks tavený sýr
  • 1 / 2 kukuřičný škrob

Přípravu zvládne i začátečník v kuchyni

Pokud nemáte v kuchyni příliš zkušeností, nemusíte se obávat toho, že tuto pomazánku byste nedokázali připravit. Není totiž vůbec složitá a zvládne ji udělat opravdu každý. Nejprve si vezměte papriku, omyjte ji pod tekoucí vodou a poté ji nožem rozřízněte napůl. Poté papriku očistěte ze vnitř a nakonec ji nakrájejte na větší čtverečky.

Rozehřejte pánev a přidejte suroviny

Poté sáhněte po pánvi a na ní dejte lžíci rostlinného oleje. Ten postupně zahřejte a až bude dostatečně horký, přidejte do pánve papriku a osmažte ji. Nebojte se ji smažit i déle, protože až po delší chvilce paprika pustí trochu tekutiny, což je v tomto receptu potřeba. Jakmile zelenina pustí trochu šťávy, přilijte do pánve kefír a ochuťte mletým černým pepřem podle chuti.

suroviny na pomazánku

Dochuťte pomazánku dalšími ingrediencemi

Do pánve přidejte také tavený sýr, který dodá pomazánce jemnost a také správnou chuť. Všechny suroviny poté ohřívejte v pánvi dalších 5 minut a důležité je, aby se hlavně tavený sýr důkladně rozpustil. Suroviny v pánvi občas promíchejte. Po 5 minutách můžete do pánve nasypat škrob a pomazánku ještě chvíli vařte, dokud nezhoustne.

pomazánka z kefíru

Hotová pomazánka je skvělá na pečivo

Jakmile budete mít pomazánku hotovou, můžete ji přendat z pánve do vhodné uzavíratelné misky a poté ji skladovat v lednici. Až pomazánka trochu vychladne, můžete ji vyndat z lednice a rovnou ji začít mazat na pečivo. To můžete použít jakékoliv, protože tato kefírová pomazánka s paprikou se hodí jak na rohlík nebo bagetu, tak i na chleba nebo kaiserku.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*