Nejčastěji kupovaným zbožím bývá pečivo. Pokud máte doma pečiva už hodně a nevíte, co k němu připravit, může to být kefírová pomazánka s paprikou.
Lidé se většinou doma setkávají s tím, že si v obchodě nakoupí pečivo a doma vlastně zjistí, že k němu nic nemají. Taková situace se jim mnohdy nechce řešit tím, že by si dali k pečivu pouhé máslo, a tak začnou vymýšlet něco jiného. Než se ale vydáte do obchodu pro další suroviny vhodné k pečivu, zkuste se doma podívat po pár surovinách, z nichž byste si mohli vytvořit kefírovou pomazánku s paprikou.
Suroviny, které budete potřebovat
- 1 ks zelená paprika
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 180 ml kefír
- 1 ks tavený sýr
- 1 / 2 kukuřičný škrob
Přípravu zvládne i začátečník v kuchyni
Pokud nemáte v kuchyni příliš zkušeností, nemusíte se obávat toho, že tuto pomazánku byste nedokázali připravit. Není totiž vůbec složitá a zvládne ji udělat opravdu každý. Nejprve si vezměte papriku, omyjte ji pod tekoucí vodou a poté ji nožem rozřízněte napůl. Poté papriku očistěte ze vnitř a nakonec ji nakrájejte na větší čtverečky.
Rozehřejte pánev a přidejte suroviny
Poté sáhněte po pánvi a na ní dejte lžíci rostlinného oleje. Ten postupně zahřejte a až bude dostatečně horký, přidejte do pánve papriku a osmažte ji. Nebojte se ji smažit i déle, protože až po delší chvilce paprika pustí trochu tekutiny, což je v tomto receptu potřeba. Jakmile zelenina pustí trochu šťávy, přilijte do pánve kefír a ochuťte mletým černým pepřem podle chuti.
Dochuťte pomazánku dalšími ingrediencemi
Do pánve přidejte také tavený sýr, který dodá pomazánce jemnost a také správnou chuť. Všechny suroviny poté ohřívejte v pánvi dalších 5 minut a důležité je, aby se hlavně tavený sýr důkladně rozpustil. Suroviny v pánvi občas promíchejte. Po 5 minutách můžete do pánve nasypat škrob a pomazánku ještě chvíli vařte, dokud nezhoustne.
Hotová pomazánka je skvělá na pečivo
Jakmile budete mít pomazánku hotovou, můžete ji přendat z pánve do vhodné uzavíratelné misky a poté ji skladovat v lednici. Až pomazánka trochu vychladne, můžete ji vyndat z lednice a rovnou ji začít mazat na pečivo. To můžete použít jakékoliv, protože tato kefírová pomazánka s paprikou se hodí jak na rohlík nebo bagetu, tak i na chleba nebo kaiserku.
Napište komentář