Úklid domu bez chemie. Pomůže těchto pět osvědčených postupů

Většina lidí používá na úklid domácnosti běžně dostupné prostředky, které lze koupit skoro v každém obchodě. Buďte jiní a zkuste přírodní cestu. Poradíme vám, jak na to. Nejenom, že váš domov bude jako ze škatulky, ale nemusíte se obávat ani problémů, které vám může chemie způsobit. A nejenom vám, ale třeba i vašim dětem, stejně jako i domácím zvířatům. Podívejte se, jak se jich vyhnout. Toto je 5 domácích receptů na čističe.

Čištění povrchů

Těmi by měl úklid domu začínat. Jak zajistit, aby bylo vše efektivní a také zcela bez chemie? Je to jednoduché. Smíchejte sklenici bílého vína se sklenicí vody. A k tomu přidejte 5 lžic jedlé sody, a to vše doplňte 1 lžící borového oleje. Následně vám vznikne čistič, která je přírodní a dokonale se hodí na údržbu jakýchkoliv povrchů. Třeba ve vaší kuchyni, jídelně, ale například také v obývacím pokoji.

Čištění dlažby a obkladů

Dlažba je na chodbě. Stejně tak v koupelně a toaletě, kde jsou také i obklady. Jak je udržovat v čistotě bez použití chemie? Použijte půl šálku peroxidu, jeden šálek jedlé sody a k tomu dvě lžíce tekutého mýdla. Opět smíchejte dohromady a máte jistotu, že budete mít dokonalý čistič bez chemie, na bezproblémový úklid domu. Vyzkoušejte a přesvědčte se.

Čištění oken

Chcete je mít dokonalá a nechcete na to používat drahou, a ne vždy účinnou chemii? Nemusíte, jelikož vám postačí, když smícháte dvě věci. A to 2 lžíce jedlé sody v jednom šálku vody. Následně můžete přelít do rozprašovače a aplikovat na okna. Pomocí hadříku z mikrovlákna okno vyčistěte a vyleštěte a bude naprosto dokonalé.

Mytí nádobí

Chcete ho mýt efektivně a také ekologicky? Je třeba připravit si to pravé. Základem je tekuté ekologické mýdlo, kterého bude třeba 5 lžic. Ty smícháte s jedním šálkem bílého vína. Potom dodáte šťávu z jednoho citronu a vše rozmícháte v 5 litrech teplé vody. A v ní už se můžete pustit do mytí nádobí.

Čištění ledničky

Zanechat ji čistou a dezinfikovanou není složité a jde to i bez chemie. Postačí vám jenom 4 polévkové lžíce jedlé sody, které rozmícháte v hrnku vody. Tímto roztokem lednici vytřete a bude jak dokonale čistá, tak i dezinfikovaná a také bez nepříjemných pachů.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]