Pro některé lidi jsou kachní stehna pochoutkou. Velké množství lidí ale vůbec netuší, jak je připravovat. Pokud to máte stejně, připravte je se zapečenými bramborami.
Každý člověk má v životě možnost, naučit se vařit různá jídla. Někteří lidé ale nemají vaření rádi a tak se naučí jen určitá základní jídla, která jí stále dokola. Časem ale tuto osobu jistě přejde chuť na to, co si vaří až příliš často a bude se chtít naučit něco nového. Příkladem mohou být i tato kachní stehýnka, která se dají upéct velmi jednoduše společně s brambory.
Suroviny, které budete potřebovat
Nemusíte se bát toho, že by pečení kachních stehen bylo nějak složité. Jednoduše se držte tohoto receptu a na jeho konci si můžete vychutnat výborné jídlo. Budete ale potřebovat tyto ingredience:
- 4 ks kachní stehna
- 8 ks brambor
- 4 ks cibule
- 1 / 2 hrnku olivového oleje
- 1 / 2 hrnku čisté vody
- špetka soli podle chuti
Připravte si veškeré suroviny
I když už máte nachystané všechny ingredience, které budete potřebovat, tak nyní je musíte zpracovat, abyste mohli pokračovat v receptu. To znamená, že si nejprve musíte vzít cibuli, oloupat ji a poté ji nakrájet na malé kousky. Poté sáhněte po nádobě vhodné na pečení, dejte do ní olivový olej a následně i nakrájenou cibuli na kousky.
Vyndejte si kachní stehna a brambory
Abyste si mohli zpracovat kachní stehna, měli byste je vyndat z lednice a nechte je chvíli při pokojové teplotě. Mezitím si vezměte brambory, oloupejte je, omyjte a nakrájejte na kolečka. Všechny kolečka dejte do misky, kde můžete brambory osolit, opepřit a dochutit kořením, které máte rádi. Nyní vezměte kachní stehna, umyjte je pod tekoucí vodou a poté je položte na cibuli, která je již připravená v zapékací míse.
Dejte stehna s bramborami zapéct
Protože už máte připravená kachní stehna v zapékací nádobě, můžete si předehřát troubu na 190 °C. Kachní stehýnka pečte přibližně 1 hodinu a 30 minut. Jakmile uplyne 1 hodina, přisypte ke stehnům i brambory a nezapomínejte od této chvíle každých 5 minut stehna polévat šťávou, která bude zůstávat pod brambory a stehny. Pokud by se vám šťáva příliš rychle odpařovala, podlijte brambory i stehna trochou vody.
Napište komentář