Zapomenutý recept ze socialistické jídelny. Takhle vařila moje babička v 60. letech. Zapečená místa, která vás nevyjde draze

zapékací mísa s jídlem

Lidé často vymýšlí složité recepty, aby ušetřili peníze, nebo nemuseli strávit dlouhé hodiny v kuchyni. Stačí přitom udělat recept jako je tento na zapečené suroviny v míse.

Mnoho lidí se dá zařadit do skupiny, která nerada tráví čas v kuchyni a mezi jejich nejoblíbenější recepty patří ty, které jsou hotové do pár minut. Takovým lidem by však stačilo několik jednoduchých receptů, které jim splní jejich přání. Jedním takovým receptem je i tento, kde stačí dát do zapékací mísy několik surovin a poté dát vše zapéct do trouby. Přípravou tohoto jídla strávíte jen několik málo minut.

Suroviny, které budete potřebovat

  • 400 g mleté maso
  • 150 g sýr
  • 1 / 2 čajové lžičky soli
  • 1 ks rajče
  • 100 ml kefír
  • 3 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 3 ks brambory

Příprava je velmi jednoduchá

Přípravu tohoto receptu zvládnou i naprostí začátečníci v kuchyni. Nejprve si vezměte větší mísu a do ní dejte mleté maso, kefír, česnek a vše osolte. Následně tyto suroviny důkladně promíchejte. Poté si vezměte brambory a oloupejte je. Ty poté nakrájejte na tenké čtvrtky a v další misce je smíchejte s rostlinným olejem. K bramborům nakonec přidejte koření, které máte rádi.

Vložte suroviny do zapékací mísy

Jakmile budete mít přichystané veškeré suroviny, můžete si připravit zapékací mísu. Do ní dejte jako první vrstvu brambor a na ty poté pokládejte nakrájenou cibuli na kolečka. Až budou brambory i cibule v zapékací míse, dejte na tyto suroviny směs s mletým masem. Na směs s mletým masem nakonec položte nakrájená rajčata.

sýr

Dokončete velmi jednoduchý recept

Protože už máte téměř vše v zapékací míse, nastrouhejte si sýr nahrubo nebo najemno. Je zcela na vás, jak bude sýr nastrouhaný. Sýrem poté posypejte celou zapékací mísu, aby se rajčata a ostatní suroviny hezky schovaly pod sýrem. Sýr dodá celému receptu vynikající chuť a nutno dodat, že mnoho receptů bez sýru nechutná ideálně.

hotové jídlo ze zapečené mísy

Předehřejte si troubu

Troubu si můžete začít předehřívat již na začátku příprav tohoto receptu, ale můžete to udělat i během příprav. Troubu si tedy předehřejte na 180 °C. Až bude v troubě požadovaná teplota, vložte zapékací mísu do trouby a pečte přibližně 45 minut. Po dopečení můžete jídlo rovnou podávat. Tento recept je velmi jednoduchý a zabere vám pouhých pár minut. Pokud jídlo budete poté skladovat v lednici, můžete si jej dát i další 2 dny poté.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*