Labužnická paštika za halíř: Postup na výrobu levné, ale přesto vynikající domácí paštiky bez použití trouby

domácí paštika

Domácí paštiky si mnoho lidí nechce připravovat, protože jim to připadá složité. Pokud si zkusíte doma udělat tuto paštiku, uvidíte, že to není nic složitého, a nakonec si i velmi pochutnáte.

Výroba domácích jídel nebo jiných produktů připadá mnoha lidem složitá, a proto si raději vždy danou věc koupí již hotovou. Pokud si ale člověk zjistí, jak se některá jídla připravují, tak velice rychle zjistí, že to není nic složitého. Příkladem mohou být tyto domácí paštiky, které lze udělat jednoduše i bez pomoci trouby. Navíc budete přesně vědět, které suroviny jste použili.

Suroviny, které budete potřebovat

Na výrobu domácí paštiky budete potřebovat následující suroviny:

  • 2 kg sádlo s kůží
  • 1 / 2 čajové lžičky mletý černý pepř
  • 500 g maso
  • 6 ks stroužků česneku
  • 400 g cibule
  • 1 čajová lžička soli
  • 400 g mrkev
  • 1,5 polévkové lžíce zeleninové koření

Příprava domácí paštiky není složitá

Potraviny vyrobené v domácnosti jsou v mnoha případech mnohem více kvalitnější než ty kupované a člověk, který si jídlo připravuje poté i moc dobře ví, jak kvalitní suroviny použil. Zkuste si doma vyrobit domácí paštiku a začněte tím, že si nakrájíte sádlo, maso, cibuli a mrkev na malé kousky. Tyto nakrájené kousky poté rozemelte v mlýnku.

směs na paštiku

Zpracujte suroviny na paštiku a ochuťte je

Jakmile uvidíte, že jsou suroviny důkladně rozemleté a ve směsi se nenachází žádné větší kousky, přidejte do směsi na paštiku také nasekaný česnek. Dále přidejte do směsi koření, sůl, česnek a vše důkladně promíchejte, aby se na jednom místě nenacházelo větší množství pepře nebo soli. Těmito surovinami paštiku dochutíte.

paštika ve sklenicích

Paštiku je potřeba ochutnat

Abyste zjistili, zda vám takto připravená paštika chutná nebo zda je potřeba do ní ještě něco doplnit, odeberte si malý kousek paštiky a vytvarujte z něj placku. Tu následně osmažte v pánvi na oleji a pokud po ochutnání zjistíte, že její chuť vám vyhovuje, můžete sáhnout po sklenicích, v nichž budete paštiku nakonec uchovávat. Sklenice naplňte paštikou až po okraj a poté je pevně uzavřete víčky.

vaření paštik v hrnci

Dejte paštiky vařit

Jelikož v tomto receptu není potřeba paštiky péct, je potřeba i tak je zpracovat tepelně. Dejte tedy sklenice do velkého hrnce nebo kastrolu na jehož dno položte ručník či utěrku. Až budou sklenice v hrnci, naplňte jej vodou až po okraj. Následně hrnec přikryjte pokličkou a vodu v něm přiveďte k varu. Poté stáhněte plamen a paštiky v hrnci vařte asi 1 hodinu a 45 minut.

paštika na chlebu

Vyndejte paštiky z hrnce

Až uplyne doba, po kterou by se měli paštiky vařit, vyčkejte chvíli, než vychladnou a poté je vyndejte z hrnce. Pokládejte je víčky dolů na stůl. Jakmile paštiky zcela vychladnou, můžete je obrátit víčkem nahoru. Nakonec je přemístěte do lednice, kde je potřeba je uchovávat po celou dobu, dokud je nesníte. Paštika se skvěle hodí k čerstvému pečivu.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*