Šla běhat, zachránila 6 životů. U stezky našla vyhozená morčata ponechaná napospas v kartonové krabici

bežkyně
Fotografie: Pixabay

Mnozí zcela jistě pohrdají lidmi, kteří jen tak bezcitně odhodí své domácí mazlíčky někde na ulici. Pokud se jich následně nikdo neujme, jejich šance na přežití jsou opravdu nízké.

Brigette Brouillard, zakladatelka Second Chances Wildlife Center, si jen zřídka odpočine od svého rušného života. Při nedávném pohodovém běhu se jí však podařilo nakrátko odpoutat od svého telefonu a povinností spojených se zvířaty. Bohužel osud měl jiné plány a práce si ji stejně našla. Po tom, co spatřila, jí spadla čelist.

V krabici našla vyhozená zvířata

Poté, co během svého běhu urazila pár kilometrů, si Brouillard všimla lepenkové krabice poblíž stezky. Bez váhání se řídila instinkty a rozhodla se to ověřit. Tím, že tak učinila, zachránila 6 dospělých morčat. V okolí se nikdo neukazoval, takže záměr byl zcela jasný. Někdo se jich prostě zbavil. Když je žena našla, trvalo jí nějakou dobu než to zpracovala a uchýlila se k dalšímu kroku.

Brigette vzala krabici a odešla ze stezky. Byla celkem velká a pro Brigitte dost těžká na to, aby se s ní vracela zpátky. Napsala tedy kamarádovi, který ji následně odvezl domů společně s morčaty. Pro ně to rozhodně nebyla jednoduchá cesta, jelikož při jízdě i nějakou dobu po ní vydávala nejrůznější zvuky. Rozhodně nezněla tak, že by se jim ta jízda líbila.

Morčata si našla nový domov

Morčata působila poněkud zmateně, ale vděčně, jelikož nedělala u Brigitte žádný nepořádek. Ona si je ale nechat nemohla, a tak vytvořila příspěvek v záchranné komunitě zvířat. Netrvalo to dlouho a dostalo se jí několik odpovědí. Dokonce umožnila rychle zajistit tři stálé domovy pro všech šest morčat. Všechna jsou nyní šťastně usazena ve svých nových rodinách, dostává se jim skvělé péče a užívají si života naplno.

Zdroj: Newsner

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*