Amputovali mu nohu a přišili ji špičkou dozadu. Lékaři tím přispěli k jeho vítězství nad rakovinou kostí

Fotografie: Unklekrappy / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

Mladý fotbalista se během zápasu zranil. Netušil, že mu tento pád doslova obrátí život naruby. Kvůli nenápadnému zranění musel udělat velké životní rozhodnutí.

Přestože pád mladého Ibrahima zabolel, nepřisuzoval bolest něčemu závažnému. Pád mu nepřišel nijak zvlášť nebezpečný, a tak se v klidu odebral domů. Ráno ho ale čekal opravdový šok. Nejenže zjistil, že ho noha začala bolet více než po zranění, ale nebyl ani schopný se na ni postavit. Z postele se doslova zhroutil na zem a během chvíle byl odvezen do nedaleké nemocnice.

Nevinný pád, který odhalil závažné onemocnění

Mladý Ibrahim neváhal a ihned se nechal odvést do nemocnice. Tam na něho čekala velice nepříjemná zpráva – vyšetření odhalilo, že má kostní infekci. V nemocnici tedy zůstal, a to dokonce na celých 6 týdnů. Jelikož jeho léčba nebyla úspěšná a bolesti pokračovaly, byl následně odeslán na specializované ortopedické středisko. Bohužel, ani zde pro něj neměli dobré zprávy.

I přes to, že to zpočátku vypadalo na pouhou infekci, v Birminghamské královské ortopedické nemocnici mu sdělili mnohem horší diagnózu. Detailní vyšetření odhalilo, že muž ve svých 22 letech trpí rakovinou kostí. Jedním z řešení, jak zamezit šíření tohoto onemocnění dál do těla, je podstoupení rotační plastiky. U Ibrahima by tak došlo k amputaci kotníku, který by byl následně k jeho noze přišit opačně.

Díky rotační plastice by i nadále zůstal schopný chůze

Tento návrh Ibrahima zpočátku šokoval a nedovedl si výsledek operace představit, nakonec ale souhlasil. Ještě před samotnou operací však prohlásil, že mu celý proces přijde jako od Frankensteina. Vzpomíná si, že se po operaci probudil nahatý a i přes to, že měl nohu obvázanou, zřetelně viděl, že jeho chodidlo je přišité opačně.

Po porodu přišla o všechny končetiny, ale útěchu a naději nachází v mateřské lásce

Po operaci musel absolvovat ještě několik měsíců chemoterapie, vše ale dopadlo dobře, a Ibrahim tak mohl podstoupit rehabilitaci. Díky rotační plastice mu byla nasazena protéza, která mu umožňuje chodit, a v důsledku toho je nyní, tři roky po zranění, opět soběstačný, a může dokonce i tančit.

Zdroj: Mirror

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*