Neskutečná roláda z kuřecího masa. Přijde vhod, když dojdou nápady na oběd či večeři. Každý si bude chtít přidat další porci.
Ačkoli je kuřecí maso velmi variabilní, nikdy se nezbaví jedné vlastnosti, velmi jednoduše se vysuší. Ale tento recept nemusí nic takového řešit, maso bude totiž vždy výborné a šťavnaté. Bude se vždy vyjímat na slavnostním stole, nebo při večeři či obědu. Každý bude z chuti unešený a bude si chtít i přidat. Roláda z kuřecího masa s bramborem je vždy skvělou volbou, co se jídla týče.
Potřebné ingredience na přípravu
- 3 kusy kuřecích prsou
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 200 gramů hub
- 5 kusů větších brambor
- 1 polévková lžíce rajčatového protlaku
- sůl, pepř, italské bylinky
- 2 stroužky česneku
- 120 gramů sýra
- 1 vejce
- 70 mililitrů vody
- 2 polévkové lžíce zakysané smetany
Samozřejmě se koření meze nekladou. Můžete dále použít i sušený česnek nebo mletou papriku. Na tu ovšem pozor, mohla by zhořknout.
Postup přípravy rolády
Každé prso si nakrájejte na dva pláty a řádně je naklepejte. Ochuťte je solí, pepřem a kořením, dle vlastního výběru, a vše řádně vetřete do masa.
Nechte 20-30 minut marinovat. Mezitím si nakrájejte cibuli na drobné kostičky a mrkev si nastrouhejte na struhadle nahrubo. Cibuli s mrkví orestujte na pánvi na troše oleje.
Žampiony si taktéž nakrájejte a přidejte je k zelenině na pánev. Vše řádně promíchejte a poduste. Brambory si nakrájejte na malé kousky.
Smíchejte rajčatový protlak se zakysanou smetanou, solí, pepřem, bylinkami, nakrájeným česnekem a vodou. Vše dohromady smíchejte a nalijte na brambory. Zapékací mísu potřete olejem a vyložte ji bramborami.
Pečte je na 200 °C zhruba 30 minut. Nastrouhejte si sýr a smíchejte ho se zeleninou a houbami. Tuto směs položte na maso a roládu zatočte a propíchněte ji špejlí. Vložte je do vymazané formy.
Rozšlehejte vejce se zakysanou smetanou a touto směsí potřete závitky. Pečte na 200 °C asi 25 minut. Následně již můžete jen podávat, společně s brambory, je to výborné.
Napište komentář