Čistá trouba jako z pořadů o vaření: Důkladné odstranění nečistot zajistí roztok s jedlou sodou

Fotografie: Depositphotos

Někteří lidé používají troubu k pečení pokrmů prakticky každý den. S pomocí tohoto jednoduchého triku se ji naučíte rychle a velmi efektivně vyčistit od veškerých nečistot.

Trouba se dá používat na všechny různé varianty pokrmů. Můžete v ní upéct něco k snídani, oběd, dezerty či například i večeři. Během pravidelného používání se pak horkovzdušná trouba zašpiní. Některé skvrny v ní zaschnou a jdou poté velmi špatně vyčistit. Díky tomuto jednoduchému triku přijdete na to, jak mít svou troubu pokaždé jednoduše čistou.

Dvířka si odmontujte

Málokdo ví, že dvířka většiny horkovzdušných trub se dají snadno odmontovat. Díky tomu se pak dostanete i na místa, která jsou kvůli nasazeným dvířkům těžko dostupná. Právě na spodku se bude nacházet velmi mnoho nečistot, jež tam většinou stékají při prskání tuku a dalších různých jídel. Navíc budete mít více prostoru dostat se dále do trouby.

Důkladně troubu vyčistěte

Na dvířka trouby můžete klidně použít vodu s jedlou sodou. Ve sklenici si vytvořte roztok, který následně přelijte ideálně do rozprašovače. Tím poté nastříkejte veškeré nečistoty a nechte ho chvilku působit. Následně dvířka kartáčem či škrabkou na trouby důkladně vyčistěte. Pomocí hadru pak ještě jednou vše setřete, aby žádná nečistota nezůstala v troubě usazená.

Jděte do hloubky

Poté, co vyčistíte dvířka, se můžete vrhnout i na vnitřek trouby. Na ten klidně použijte přípravek, který je přímo určený právě na horkovzdušné trouby. Většina těchto přípravků je určená přímo na nečistoty, které uvnitř trouby mohou vznikat. Budou tak velmi účinné a efektivní. Silně znečištěná místa opět vezměte škrabkou nebo kartáčem.

Do pračky jsem dala 2 ingredience, které má každý doma a otočila knoflíkem. Sama se dokonale vyčistila

Trouba
Fotografie: Pixabay

Snažte se čistit pravidelně

Každá trouba by se měla čistit ideálně po každém použití. V takovém případě by však někteří lidé nedělali nic jiného, než že by jen čistili troubu. Je však dobré si minimálně jednou za měsíc vyčlenit čas, který věnujete právě vyčištění své horkovzdušné trouby. Díky tomuto jednoduchému postupu to pro vás pokaždé bude naprostá hračka.

Zdroj: Nyheder24

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*