Tyto plněné papriky vydrží celou zimu i bez složitého zavařování. Babička je dělá celý život

papriky sklenice

Urodilo se vám na zahradě hodně paprik a vy už nevíte, co s nimi, nebo jak je uskladnit na zimu? Podívejte se na recept, díky kterému vydrží papriky celou zimu i bez zavaření.

Pokud jste milovníky paprik, které se vám navíc urodily v hojném počtu na vaší zahradě, vyzkoušejte recept na plněné papriky, kdy papriky není potřeba blanšírovat (kuchařská technika spočívající v ponoření papriky do horké vody a následně se ochladí, díky čemuž se slupka snadněji sloupne) ani sterilizovat, nebo chcete-li zavařovat.

Jemně pikantní plněné papriky

Recept na plněné papriky je navíc univerzální, takže není ani potřeba dodržovat přesné množství ingrediencí. Naopak můžete upustit uzdu své fantazie a přidávat či ubírat ingredience podle vlastních chutí. Plněné papriky jsou nejen velmi chutné, ale i jemně pikantní a hodí se jak na večeři, tak i na slavnostní tabuli.

Ingredience pro přípravu plněných paprik:

  • Papriky
  • Pálivá paprika
  • Zelí
  • Mrkev
  • Česnek
  • Petržel
  • Sůl
  • Voda
  • Vinný ocet
  • Bobkový list
  • Černý pepř

Jen hrstka hospodyněk zná tento recept: Zavařované hrozny vydrží až 365 dní. Vychutnáte si je jak v létě, tak v zimě

Nastrouhaná zelenina

Jak na chutné plněné papriky

Pokud máte připravené ingredience, připravte si také hrubé struhadlo a nastrouhejte na něm zelí a mrkev. Pálivou papriku podélně rozkrojte a po vyčištění od semen ji nakrájejte na tenké proužky. Na jemno si nakrájejte i česnek a část petrželky. Všechny tyto suroviny spolu dobře promíchejte a přidejte sůl podle chuti.

Z připravených paprik odkrojte horní část a odstraňte semínka. Každou z nich pak naplňte připravenou směsí ze zeleniny a co nejtěsněji to půjde. Na dno nádoby, do které chcete plněné papriky uložit, dejte petržel, bobkový list a černý pepř. Poté skládejte již naplněné papriky do nádoby (ideálně skleněné) co nejtěsněji.

Plnění paprik zeleninou

Zálivka na papriky

Pokud máte papriky v nádobách či sklenicích je čas si připravit zálivku. Na tu je potřeba studená voda, sůl a vinný ocet. Do vody přidejte sůl podle chuti a nechte ji úplně rozpustit. Poté nalijte vinný ocet v množství 150 ml octa na 1 litr vody a zalijte výslednou směsí papriky ve sklenicích. Pak už zbývá jen pořádně uzavřít nádoby a uložit na místo, kde je budete skladovat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*