Zeleninová směs ke kuřecím stehnům z čerstvé cukety

K masu se skvěle krom přílohy hodí i zeleninová obloha. Konkrétně tato je založena na cuketě připravované na pánvi spolu s kuřecími stehny.

Občas potřebují staré dobré recepty něčím ozvláštnit, ať už to je výměna koření za nové a doposud nevyzkoušené či jiné kombinace ingrediencí. Druhý zmiňovaný případ je i tento postup přípravy kuřecího masa spolu s cuketou. Zároveň se zeleninovou oblohou si k hlavnímu chodu připravíte i smetanovou omáčku. Stačí už jen uvařit brambory nebo rýži a s úsměvem podávat hladové návštěvě.

Fotografie: Unsplash

Postup není nijak složitý

Celá jedna průměrně velká cuketa by měla stačit na 750 g kuřecích stehen, k nimž budete potřebovat eště 200 g zakysané smetany, sůl, pepř, cukr a rostlinný olej. Maso připravte na pánvi tak, jak jste zvyklí, a až bude opečené do zlatova a hotové, nechte jej lehce zchladnout bokem na talíři. Čerstvou cuketu si opláchněte a očistěte, zbavte ji slupky a nakrájejte na malé kostičky, s nimiž budete dále pracovat.

Naporcovanou cuketu osmažte na stejné pánvi a následně ji také přemístěte do samostatné misky. Dalším krokem je oloupání a nakrájení cibule, která by měla být naporcována na stejné kostky, jako byla cuketa. I cibuli osmažíte na pánvi, poté k ní přidáte lžičku cukru, špetku soli a pepře a nalijete k ní všechnu smetanu. Po pár minutách vaření na mírném ohni přidáte i cuketu, ingredience spolu smícháte a necháte ohřát.

Stačí pár minut a bude hotovo

Na závěr do pánve vložíte i hotová kuřecí stehna, přikryjete vše pokličkou a na mírném ohni necháte chvíli podusit. Po pár minutách maso krásně změkne, což značí, že je připravené k servírování. Stačí už tak jen z pánve odebrat naběračkou kuřecí stehno s trochou cukety a zakápnout vše omáčkou, která se vytvořila okolo. Pak už vám nezbývá nic jiného, než popřát ostatním stolovníkům dobrou chuť a pustit se do jídla.

Tento pokrm bude obsahovat všechny potřebné živiny, vitamíny a minerály, které vaše tělo potřebuje. Hodí se ho tak připravovat často a pochutnávat si na něm s rodinou či přáteli pravidelně. Ideální je tak toto jídlo během letních měsíců, kdy jsou cukety zralé, sklízejí se i u nás a budou tak výrazně levnější a dostupnější než jindy. Můžete si z této plodiny zkusit připravit i jiné pokrmy, přílohu či salát.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]