Skvělý recept z cukety. Zapečte si ji s mletým masem a sýrem

Fotografie: Unsplash

Jídla z cukety jsou lahodná a navíc také zdravá. Uprostřed letní sezóny cukety rostou na zahrádkách. Byl by hřích nevyužít toho a nepřipravit chutnou večeři.

Z cukety se dá vytvořit mnoho chutných pokrmů. Můžete si ji jen tak ogrilovat nebo ji třeba použít na koláč, pokud však ve vašem jídelníčku nesmí chybět maso, bude nejlepší, pokud vyzkoušíte právě náš recept, který kromě cukety a další zeleniny obsahuje také tvrdý sýr a mleté maso. Navíc jde o velmi rychlé jídlo, kterým určitě nadchnete nejednoho strávníka. A vařit ho nebudete naposledy.

Fotografie: Pixabay

Připravte si dvě cukety

Na recept jsou potřeba dvě středně velké cukety, 250 gramů mletého masa, dvě rajčata, 130 gramů sýra a jedna cibule. Nachystejte si také pepř a sůl. Začněte tím, že si cuketu nakrájíte asi na centimetr silné plátky. Můžete ji oloupat a nemusíte, záleží na vašich preferencích. Poté vytvořte uprostřed každého kruhu otvor. Jádra však nevyhazujte, budete je ještě potřebovat.

Fotografie: Pexels

Poté nakrájejte cibuli nadrobno a přidejte ji ke středům z cukety. Rozemelte a přidejte mleté maso, sůl a pepř. Tuto směs pak důkladně promíchejte. Takto připravenou směsí budeme plnit cukety. Nejprve je však potřeba připravit si plech. Ten je nutné namazat olejem nebo ho vyložit pečícím papírem. Poté můžete na plech pokládat cukety a naplnit je nádivkou.

Je čas připravit rajčata

Nyní je čas nakrájet rajčata na tenké plátky. Na každou cuketu pak položte jeden plátek rajčete. Troubu předehřejte na 200 stupňů a cuketu do ní dejte péct na 25 minut.

Po této době cuketu plněnou mletým masem vyndejte a nasypte na rajčata strouhaný sýr. Pak vložte do trouby na dalších 10 minut. Po vyndání nechte lehce vychladnout a můžete podávat.

Fotografie: Freepik

Pokrm je vhodný jako kompletní letní večeře, případně jako občerstvení na grilovačce nebo jiné oslavě. Pokud chystáte letní grilování, je možné takto plněné cukety připravit i na grilu. Vhodné však je, pokud máte zavírací gril, kde se vrstva sýru na povrchu pěkně rozteče a maso uvnitř se dostatečně prodělá. Nyní nezbývá než popřát dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]