Jedinečná kombinace krupice a kefíru, ze které vzejde zaručeně nejchutnější mramorový dezert

Barevná buchta

Tvorba dezertů nemusí být náročná a nemusí zahrnovat ani velké množství surovin. Při obsluze našich hostů si vystačíme s něčím tak obyčejným, jako je krupice a kefír.

I přesto, že suroviny použité a tento dezert se mohou na první pohled jevit jako obyčejné, pochoutka z nich vytvořená může být zcela neuvěřitelná a velmi lahodná. Z kombinace kefíru a krupice totiž můžeme vytvořit mramorový dort, který hosty zaujme nejen svým jedinečným vzhledem, ale také chutí. Kuchaře rozhodně překvapí jednoduchost receptu.

Ingredience potřebné na přípravu mramorového dezertu:

  • 200 gramů krupice
  • 200 gramů cukru
  • 400 mililitrů kefíru
  • 100 mililitrů rostlinného oleje
  • 220 gramů hladké mouky
  • lžička prášku do pečiva
  • 2 polévkové lžíce kakaa

Barevná buchta

V míse si smícháme sypké suroviny

Jako první krok si k ruce vezmeme hlubokou mísu, ve které smícháme krupici s cukrem. Do této směsi nalijeme postupně kefír a vše důkladně promícháme. Jakmile nám vznikne jednotná hladká hmota, směs odložíme stranou a necháme 15 minut bez povšimnutí. Během této doby by směs měla lehce nabobtnat, aby byl proces zajištěn, je dobré misku přikrýt například talířem.

Barevná buchta

Čokoládový dort s vejci

Tento vzdušný čokoládový dort svou náplní připomíná zmrzlinu, ale skutečnost je ještě lahodnější

Část těsta obarvíme pomocí kakaa

Jakmile uplyne potřebná doba, vezmeme si nabobtnané těsto a nalijeme do něj rostlinný olej. Jako poslední do těsta přidáme také mouku a prášek do pečiva. Směs opět pomícháme tak, aby nám vznikla jednotná hmota bez hrudek. Polovinu vzniklého těsta nalijeme do druhé misky a přimícháme k ní kakao. Díky tomu nám vzniknou dvě těsta odlišné barvy, ze kterých následně vytvořím zebru.

Barevná buchta

V připraveném plechu vytvoříme vzor

Na dokončení dezertu budeme potřebovat plech obdélníkového tvaru, který se hodí na buchty. Ten si nejprve vymažeme tenkou vrstvou oleje a následně do něj postupně nalejeme obě těsta tak, aby nám vznikla šachovnice. Pomocí špejle tyto těsta následně propojíme do jednotného, zebrovaného vzoru. Buchtu dáme do trouby a pečeme na 180 stupňů podobu 35 – 40 minut.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*