Nalijte kefír na játra a získáte to nejjemnější masíčko, jaké jste kdy jedli

Tento recept je pravděpodobně nejchutnější způsob, jak připravit hovězí játra. Hodí se k nim kterákoliv příloha a jejich chuť je tak jemná, že tomu nebudete chtít ani uvěřit.

Játra jsou bohatým zdrojem vitaminu A, což je dost dobrý důvod zařadit je do svého jídelníčku. Některým lidem ale tento druh vnitřností nesedí, a to kvůli své specifické chuti a vůni. Ty ale stáhne kefírová marináda téměř k nerozeznání. Díky tomu vezmou játra na milost i ti, kteří je normálně příliš v lásce nemají. Nebojte se přidat kefíru dostatečné množství. Čím více ho bude, tím jemněji budou játra chutnat.

Na pečená hovězí játra na kefíru budete potřebovat:

  • Hovězí játra – 800 g
  • kefír – 300 ml
  • cibule – 1 ks
  • slunečnicový olej – 2 lžíce
  • sůl – dle chuti
  • mletý černý pepř – dle chuti

Přelijte játra kefírem

Játra dobře očistěte a omyjte a nakrájejte na středně velké kostky. Vložte je do do misky a přelijte je kefírem. Vše promíchejte a vložte játra alespoň na 2 hodiny marinovat do lednice. Misku přitom zakryjte kusem přilnavé potravinářské fólie. Nic vám nebrání, pokud chcete játra marinovat přes noc.

Oloupanou cibuli rozkrojte napůl a každou půlku nakrájejte na proužky.. Zapékací misku vytřete slunečnicovým olejem a rozprostřete na její dno cibuli, kterou osolte a opepřete. Játra vyjměte z lednice a rukama z nich vymačkejte přebytečnou tekutinu. Pak je vyskládejte do pekáčku na vrstvu cibule a vložte je do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C péct po dobu 25 minut.

Nejjemnější hovězí játra podávejte nejlépe ihned čerstvá a posypaná čerstvou nasekanou bylinkou. Co se týče přílohy, zapečená hovězí játra na kefíru velmi dobře ladí se všemi druhy obilovin, rýže, brambor i těstovin.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]