Malý pianista ohromil každého. Mozart v jeho podání byl dokonalý

Jsou děti, které mohou být naprosto výjimečné. Tento mladý pianista to zcela potvrzuje. Zvládl to, co neumí řada jeho dospělých kolegů. A ukázal to nejenom lidem v sále, kteří si ho přišli poslechnout, ale ukázal to také celému světu.

Díky tomu, že byla část jeho vystoupení natočena, se objevil i na známém video serveru. A jeho vystoupení se v tu chvíli stalo celosvětovým hitem. A to i u lidí, které vážná hudba zase až tak nezajímá. Když ji však zahraje malý chlapec, je důvod ho obdivovat.

Je mu teprve 8 let

Tento mladý pianista je skutečně ještě dítě. Vždyť mu je teprve 8 let. Už nyní ale dokáže to, co celá řada zkušených pianistů nezvládne za celá život. A přitom nehraje nijak dlouho, jelikož se hře na piano začal věnovat zhruba v době, kdy mu bylo pět let. Takže hraje pouhé tři roky a už umí toto. Co bude umět za dalších pár let, pokud bude pravidelně trénovat? Jedna věc je jistá. Určitě o něm ještě uslyšíme, protože bude hvězdou hudebního nebe.

Ohromil každého v sále

Byla by škoda, kdyby hrál jenom doma, pro svou rodinu. Měl velký talent, a tak bylo nutné, aby ho ukázal. Měl trochu obavy, ale po prvních několika tónech bylo jasné, že si získal publikum na svou stranu. Jak by také ne, když jeho hra byla naprosto geniální a také dokonale přesná. Pokud by takto zahrát Mozarta dokázal každý, byla by radost danou hudbu poslouchat. A že byl jeho výkon opravdu skvělý, to potvrdilo publikum naprosto bouřlivým potleskem.

Jenom talent nestačí

Ano, má velký talent, ale ten sám o sobě není vše. Je třeba myslet i na to, že za chlapcovou dokonalostí samozřejmě stojí také dřina. Ta je spojena s pravidelným cvičení. Jak se však ukazuje, vše se vyplácí. Ostatně posoudit to můžete sami. Také s nimi souhlasíte, že o chlapci jménem Elisha Mysin, který pochází z Ruska ještě uslyšíme, jelikož bude vyprodávat prestižní koncertní světové haly?

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]