V každém pokrmu by neměl chybět alespoň kousek nějaké zeleniny. S pomocí tohoto jednoduchého receptu vytvoříte naprosto skvělé a lahodné plněné zelné listy.
Spousta lidí se snaží do svých pokrmů zahrnout co nejchutnějším způsobem zeleninu. Ne každému totiž různé druhy zeleniny chutnají. Když však dokážete veškeré chutě dobře propojit, tak pro vás její konzumace nebude problém. Jistým řešením by mohly být například plněné zelné listy, které vytvoříte díky tomuto skvělému receptu.
Co budete potřebovat
- 1 hlávku zelí
- 1 cibuli
- 300 g mletého masa
- 0,5 lžičky soli
- 1 / 3 lžičky mletého černého pepře
- 1 / 3 lžičky mleté sladké papriky
- 2 vejce
- 2 polévkové lžíce zakysané smetany
- 5 lžic mouky
Nejdříve připravte zeleninu
Hlávku zelí dejte do igelitového sáčku a dejte jí na 15 minut do mikrovlnné trouby. Po uplynutí této doby zelí vyjměte a opatrně oloupejte listy. Zbavte se přebytečných tvrdých a suchých částí. Cibuli si nakrájejte nadrobno a na pánvi na trošce oleje jí orestujte do zlatova. Poté cibuli z pánve dejte do misky.
Tyto plněné papriky vydrží celou zimu i bez složitého zavařování. Babička je dělá celý život
Ochuťte mleté maso
Do misky k orestované cibuli přidejte mleté maso. K němu následně přidejte sůl, pepř, mletou sladkou papriku a vše společně důkladně promíchejte. Jakmile budete mít mleté maso ochucené, můžete začít plnit zelné listy. Na polovinu listu dejte část mletého masa a druhou polovinou jej poté přikryjte.
Celý recept dokončete
V samostatné misce rozklepněte vejce, přidejte k nim zakysanou smetanu, sůl, pepř a mouku. Vše společně smíchejte, čímž vytvoříte těstíčko. V něm pak každý zelný list důkladně obalte. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a každý zelný list na něm osmažte z obou stran tak, aby chytil zlatavou barvu. Poté pokrm z pánve vyjměte a můžete servírovat.
Napište komentář