Kefír je tajnou ingrediencí této nadýchané zebrové buchty mojí babičky. Do 10 minut je na stole

Buchta s kefírem

Originálním pokrmem, který zaujme hlavně děti, je zebrovaná buchta. Tohoto jedinečného vzhledu dosáhneme pomocí kefíru a špetky kreativního nasazení.

Pečení domácích buchet nemusí být nijak náročné a to ani ekonomicky. Pokud dokážeme ještě při závěrečném zdobení použít trochu fantazie, dokážeme vytvořit lahodný sladký pokrm, který nejen zachutná, ale zaujme také svým vzhledem. Díky použití kefíru působí výsledná buchta opravdu nadýchaně. Jemnosti dosáhneme výměnou hladké mouky za krupici.

Ingredience potřebné na přípravu buchty s kefírem:

  • 120 gramů krupice
  • 1 hrnek cukru
  • 2 hrnky kefíru
  • 120 mililitrů slunečnicového oleje
  • 1 hrnek hladké mouky
  • prášek na pečení
  • 2 polévkové lžíce kakaa

Buchta s kefírem

V hluboké míse smícháme sypké ingredience

Jako první si v hluboké míse smícháme krupici s cukrem. Do této směsi přidáme kefír a mícháme tak dlouho, dokud se nezbavíme všech hrudek. Jakmile je směs dokonale hladká, odložíme ji stranou a necháme bez povšimnutí 15 minut. Po uplynutí této doby do směsi přidáme slunečnicový olej a následně také přimícháme prosetou mouku, kterou jsme předem smíchali s práškem do pečiva.

Buchta s kefírem

Hotové těsto si rozdělíme

Jakmile nám vznikne jednotné hladké těsto, rozdělíme jej do dvou nádob. Do jedné poté přimícháme 2 lžíce kakaa. Těsto světlé ještě obohatíme o 2 lžíce hladké mouky a to proto, abychom dosáhli stejné konzistence obou těst. Nyní si vezmeme do ruky plech, který vymažeme olejem. Na něj budeme postupně nalévat jak tmavé, tak světlé těsto.

banánový koláč

Smíchejte banány a třtinový cukr a získáte pohádkový banánový koláč, na kterém si pochutná celá rodina

Buchta s kefírem

Plech plníme těsty ve vzoru šachovnice

Jakmile máme plech naplněn oběma těst tak, že se nám v šachovnicovém vzhledu střídá těsto světlé s tmavým, vezmeme si na pomoc špejli. S její pomocí do těsta uděláme cesty a tím tmavou a světlou část propojíme. Plech umístíme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme 40 minut. Těsto můžeme ozvláštnit tím, že do něj přidáme mák, tvaroh nebo čokoládové kousky.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*