Jen 3 ingredience a 10 minut času: Žádný cukr, žádné pečení! Můžete sníst celý talíř a nepřiberete ani deka. To jsou medové kosočtverce s hořkou čokoládou

Polaskejte své chuťové buňky originálními, nepečenými arašídovými řezy. K jejich přípravě potřebujete pouze tři suroviny a trochu času.  

Jestliže se řadíte mezi ty, kteří rádi mlsají, vytáhněte si kuchařku a poznačte si tento recept na nepečené arašídové řezy. Jejich samotná příprava vám zabere pár minut (celková doba vaření je ale kvůli nutnosti ztuhnutí v ledničce o něco delší) a připravíte je pouze ze tří surovin. Na této pochoutce je skvělé, že ji zvládnete připravit i v neméně lahodné, zdravější variantě. I v tomto případě ale platí, že čím kvalitnější suroviny používáte, tím bude výsledek chutnější.

Ingredience potřebné pro přípravu arašídových řezů:

  • 700 gramů pražených, nesolených arašídů
  • 400 gramů minimálně 75 % čokolády
  • 30 gramů bílé čokolády
  • 3 polévkové lžíce rostlinného oleje (nejlépe slunečnicového)
  • 4 až 5 lžic medu

Příprava řezů je velmi rychlá

V prvním kroku přípravy si vezměte k ruce 700 gramů pražených a nesolených arašídů. Ty můžete buď zakoupit přímo v obchodě, nebo si je můžete připravit doma. Pokud preferujete druhou variantu, budete potřebovat čerstvé arašídy a pánev. Oloupané a od slupky očištěné arašídy omyjte pod tekoucí vodou a dobře osušte papírovou utěrkou. Poté je jednoduše vsypte na pánev a při nízké teplotě je dosušte. Až budou úplně suché, zvyšte plamen a asi 15 minut je opékejte.

Nezapomínejte je často promíchávat, aby se opražily rovnoměrně a nepřipalovaly se. Opražené arašídy následně po částech rozmixujte v tzv. food procesoru (disponuje jím téměř každý kuchyňský robot a většina ručních mixérů).

Při přípravě dejte pozor na to, abyste je nemixovali příliš dlouho – místo kýžené arašídové drti byste získali arašídové máslo. Výsledná drť je na polosypká a lehce lepivá. Namleté arašídy přesypte do větší mísy, kde s nimi budete dále pracovat.

Do arašídové drti přidejte čtyři polévkové lžíce medu a zapracujte ho do ní. Abyste se vyhnuli ulepeným rukám, můžete použít jednorázové rukavice, které vám práci s těstem výrazně zpříjemní. Hotové těsto by mělo být kompaktní a vláčné. Pokud z nějakého důvodu nedrží pohromadě, přidejte do něj ještě pátou polévkovou lžíci medu a opět důkladně prohněťte.

Řezy jsou nevšedně obaleny v čokoládě z obou stran

Připravené těsto vyklopte na pečicí papír a překryjte ho dostatečně velkým kusem potravinové fólie. Následně si vezměte k ruce váleček a těsto rozválejte na plát o tloušťce asi 2 centimetry. Při válení se snažte těsto tvarovat do podoby obdélníku, který bude pasovat do pečicího plechu.

Až budete mít plát vyválený, i s pečicím papírem ho vložte do připraveného plechu (potravinářskou fólii sundejte). Následně si ve vodní lázni rozpusťte 75 % čokoládu a polovinu jí nalijte na těsto.

Čokoládu rovnoměrně rozetřete a celý plech umístěte do ledničky asi na jednu hodinu, aby čokoláda zcela ztuhla. Po uplynutí potřebné doby plech vyndejte a řezy z něj vyklepněte na nový arch pečícího papíru. Takto obrácené (čokoládou dole) je vložte zpět na plech a polijte je druhou polovinou rozpuštěné čokolády.

Nyní si vezměte k ruce rozpuštěnou bílou čokoládu a řezy s ní ozdobte – můžete je například polít cik-cak a pomocí špejle vytvořit úchvatný vzor. Poté je opět vložte na hodinu do ledničky. Až čokoláda ztuhne, řezy vyklopte a nakrájejte dle libosti.

https://www.youtube.com/watch?v=er-LPEaESgs&feature=emb_title