Pokud vás již omrzely obyčejné řízky, je dobré sáhnout po receptu, který je neobvyklý. Řízky jsou rozšířené po celém světě, v každé kuchyni se ale připravují jiným způsobem.
V české kuchyni se řízky obvykle naklepávají a smaží, ve Francii je najdeme připravené z žebírek. Připravit si je můžeme také z mletého masa, recept na ně je velmi jednoduchý, ale výsledný pokrm nás překvapí svou jemností a chutí. Kombinace mletého masa a sýorvé směsi vytvoří z tohoto pokrmu naprostý unikát a oblíbenou nedělní večeři.
Ingredience potřebné na přípravu mleté rolády:
- 500 gramů mletého masa
- 5 gramů soli
- 3 gramů černého pepře
- 5 gramů česneku
- jedno vejce
Ingredience potřebné na přípravu sýrové směsi:
- 200 gramů tvrdého sýra
- 30 gramů majonézy
- 50 gramů cherry rajčat
- 20 gramů zelené cibule
Ingredience potřebné na přípravu těsta:
- 2 vejce
- 3 gramy soli
- 250 mililitrů mléka
- 250 gramů hladké mouky
- 500 mililitrů rostlinného oleje
Propracujeme mleté maso, vznikne nám jemná směs
Jako první si připravíme mleté maso, které dáme do misky a přidáme k němu vajíčko. Směs nejprve promícháme, poté také dochutíme za pomoci soli, pepře a sušeného česneku. Vezmeme si potravinovou fólii o rozměru 23 x 26 centimetrů a na ní rozprostřeme připravené maso. V další misce si smícháme nastrouhaný sýr na hrubém struhadle spolu s majonézou. Vznikne nám tak lahodná sýrová směs.
Tajemství těchto vepřových řízků tkví v geniálním trojobalu. Šéfkuchař prozradil rodinný recept
Vytvoříme roládu, která je chutná a vláčná
Připravenou sýrovou směs rozprostřeme na mleté maso, další vrstvou, kterou sem umístíme, budou nadrobno nakrájená rajčata, na které umístíme vrstvu zelené cibulky. Nyní za pomoci potravinářské fólie vytvoříme roládu, kterou dáme na 2 až 3 hodiny do ledničky. Tento čas využijeme na to, abychom si připravili těsto. Do mísy rozklepneme vejce, které vyšleháme a osolíme. Do misky budeme postupně přidávat také mléko a mouku.
Jednotlivé plátky obalujeme v těstíčku
Připravenou roládu nakrájíme na tenké plátky, které postupně obalujeme v připraveném těstě. Takto připravené a obalené plátky postupně smažíme na pánvi s olejem a to z obou stran a do zlatova. Výsledkem tohoto receptu jsou jedinečné rolky z mletého masa, které jsou plněné lahodnou sýrovou náplní. Díky tomu je i takto připravený masový pokrm vláčný a plný neobvyklé chuti.
Napište komentář