Jestli rádi pečete, ale váš seznam receptů už je tak trochu okoukaný, zkuste tento lahodný, nadýchaný dezert se dvěma náplněmi. Věříme, že se stane jedním z vašich oblíbených.
Nadýchaný mléčný dezert s Nutellou, kdo by si nechal něco takového ujít. S takovým moučníkem rozhodně neuděláte chybu. Utrhá vám po něm ruce jak rodina, tak i jakákoli návštěva, které ho naservírujete ke kávě nebo čaji. Co je na něm však skvělé, nejenže dobře chutná, ale je také velice jednoduchý na přípravu.
Mléčný kakaový dezert s Nutellou
Ingredience na těsto:
- 4 vejce (oddělte žloutky od bílků)
- 1 hrnek mléka
- ½ hrnku vody
- ½ hrnku sušeného mléka
- 3 hrnky hladké mouky
- 2 hrnky cukru
- 4 PL másla
- 1 PL prášku do pečiva
Ingredience na mléčnou náplň:
- 1 plechovka kondenzovaného mléka
- 6 PL sušeného mléka
- 2 PL másla
- ½ smetany (asi 100 g)
Dosud nejchutnější recept na nadýchaný čokoládový dezert Spartak
Ingredience na nutellovou náplň:
- 4 PL Nutelly
- 1 PL másla
- 1 plechovka kondenzovaného mléka
- 2 PL kakaa
- ½ smetany (asi 100 g)
Příprava:
Pusťte se do práce. Nejdříve je potřeba připravit si těsto a dát jej péct, zatímco si vytvoříte obě náplně. Pomocí mixéru vyšlehejte žloutky s cukrem a máslem do nadýchané pěny. Za stálého míchání začněte pomalu přidávat mléko, vodu, sušené mléko a mouku. Jako poslední surovinu přisypte prášek do pečiva. Stejně tak si ušlehejte bílky do hustého sněhu a přidejte ho ke směsi. Vložte na vymazaný a vysypaný plech (22 cm x 30 cm) a pečte 30 minut.
Teď přicházejí na řadu náplně. Suroviny pro výrobu mléčné náplně společně pomalu zahřívejte na středním plamenu za stálého míchání, dokud směs nezhoustne. Poté vypněte a nechte vychladnout. Stejný postup dodržte i u nutellové náplně. Až budete mít upečený a vychladnutý korpus, rozdělte si jej na 3 části, abyste jej pak mohli sestavovat na sebe. Na první vrstvu naneste nutellovou náplň, přikryjte druhou částí korpusu, pomažte mléčnou náplní a přikryjte korpusem.
Nahoru můžete rozetřít zbytek nutellové náplně a posypat třeba kokosem. Vložte na 2 hodiny do lednice a nechte ztuhnout. Poté rozkrájejte na pravidelné čtverce a můžete podávat s kávou nebo čajem.
Napište komentář