Tento lahodný dvoubarevný dezert u nás vždy zmizí jako pára nad hrncem

nadýchaný dezert
Fotografie: Canva

Jestli rádi pečete, ale váš seznam receptů už je tak trochu okoukaný, zkuste tento lahodný, nadýchaný dezert se dvěma náplněmi. Věříme, že se stane jedním z vašich oblíbených.

Nadýchaný mléčný dezert s Nutellou, kdo by si nechal něco takového ujít. S takovým moučníkem rozhodně neuděláte chybu. Utrhá vám po něm ruce jak rodina, tak i jakákoli návštěva, které ho naservírujete ke kávě nebo čaji. Co je na něm však skvělé, nejenže dobře chutná, ale je také velice jednoduchý na přípravu.

Mléčný kakaový dezert s Nutellou

Ingredience na těsto:

  • 4 vejce (oddělte žloutky od bílků)
  • 1 hrnek mléka
  • ½ hrnku vody
  • ½ hrnku sušeného mléka
  • 3 hrnky hladké mouky
  • 2 hrnky cukru
  • 4 PL másla
  • 1 PL prášku do pečiva

Ingredience na mléčnou náplň:

  • 1 plechovka kondenzovaného mléka
  • 6 PL sušeného mléka
  • 2 PL másla
  • ½ smetany (asi 100 g)
Mřížkový dort

Dosud nejchutnější recept na nadýchaný čokoládový dezert Spartak

Ingredience na nutellovou náplň:

  • 4 PL Nutelly
  • 1 PL másla
  • 1 plechovka kondenzovaného mléka
  • 2 PL kakaa
  • ½ smetany (asi 100 g)
lískooříšková pomazánka
Fotografie: Freepik

Příprava:

Pusťte se do práce. Nejdříve je potřeba připravit si těsto a dát jej péct, zatímco si vytvoříte obě náplně. Pomocí mixéru vyšlehejte žloutky s cukrem a máslem do nadýchané pěny. Za stálého míchání začněte pomalu přidávat mléko, vodu, sušené mléko a mouku. Jako poslední surovinu přisypte prášek do pečiva. Stejně tak si ušlehejte bílky do hustého sněhu a přidejte ho ke směsi. Vložte na vymazaný a vysypaný plech (22 cm x 30 cm) a pečte 30 minut.

Teď přicházejí na řadu náplně. Suroviny pro výrobu mléčné náplně společně pomalu zahřívejte na středním plamenu za stálého míchání, dokud směs nezhoustne. Poté vypněte a nechte vychladnout. Stejný postup dodržte i u nutellové náplně. Až budete mít upečený a vychladnutý korpus, rozdělte si jej na 3 části, abyste jej pak mohli sestavovat na sebe. Na první vrstvu naneste nutellovou náplň, přikryjte druhou částí korpusu, pomažte mléčnou náplní a přikryjte korpusem.

Nahoru můžete rozetřít zbytek nutellové náplně a posypat třeba kokosem. Vložte na 2 hodiny do lednice a nechte ztuhnout. Poté rozkrájejte na pravidelné čtverce a můžete podávat s kávou nebo čajem.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*