Pro vytvoření této pochoutky budete potřebovat pouze tři klíčové ingredience. Kombinace cibule, jablka a hrsti vlašských ořechů vytváří perfektní základ pomazánky.
Ideální kombinace pomazánky je s křupavou bagetou. Dokud se bageta v troubě lehce zahřívá a suší, můžete využít tento čas k přípravě vynikající pomazánky. Proces je velice jednoduchý, obzvláště pokud disponujete osvědčeným receptem. Jak si doma vyrobit cenově dostupnou a neodolatelně chutnou pomazánku z restované cibule, se dozvíte níže.
Ingredience potřebné na přípravu lahodné pomazánky:
- 1 bageta vhodná k zapečení
- středně velká cibule
- jablko
- 50 gramů vlašských ořechů
- 150 gramů másla
- špetka soli, černý pepř
- půl lžíce hořčice
Základem dobré svačiny je křupavá bagety
Začněte tím, že bagetu nakrájíte na plátky a rozmístěte je na plech pokrytý pečicím papírem. Každý kousek chleba potřete tenkou vrstvou změklého másla. Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia. Vložte plech s chlebem a pečte, dokud plátky nezačnou zlátnout. Jakmile jsou bagety hotové, dáme je stranou vychladnout.
Tento lahodný bramborový koláč je moje jasná volba, když nemám moc času. Můj muž ho může jíst po kilech
Orestujte cibuli a nakrájená jablka
Nyní oloupejte cibuli a nakrájejte ji na drobné kostičky. Na rozpálené pánvi s máslem restujte cibuli, až bude průsvitná. Jablko důkladně omyjte, osušte a odstraňte jeho semínka. Nakrájejte ho na malé kousky a přidejte k cibuli na pánev. Společně promíchejte a vařte, dokud jablko nezměkne. Nechejte obsah pánve vychladnout na pokojovou teplotu, poté ho přemístěte do mixéru.
Nyní vše rozmixujeme a můžeme si vychutnat lahodnou svačinu
Vlašské ořechy nadrobno nasekejte a krátce opečte na suché pánvi po dobu dvou minut, poté je přidejte do mixéru. Všechny ingredience v mixéru rozmixujte do hladka. Podle chuti přidejte hořčici, sůl a mletý černý pepř a ještě jednou vše důkladně promixujte. Pomazánku uložte buď do vzduchotěsné nádoby, nebo do skleněné nádoby s pevně uzavíratelným víčkem.
Napište komentář