Díky těmto domácím kuličkám Raffaello zaboduji při každé párty. Chutnají 100x lépe než ty kupované

Rfaello rolka

Raffaello je populární sladkost vyráběná společností Ferrero. Koule z kokosu a mandlového krému byla uvedena na trh v roce 1990 a rychle si získala oblibu po světě.

Raffaello se skládá z bílého mléčného krému a kousku mandle obalené v tenké vrstvě vaflíku, který je poté obalený v kokosových vločkách. Tato kombinace sladkého mléčného krému, křupavého vaflíku, aromatické mandle a kokosu tvoří lehkou a příjemně sladkou pochoutku, která se rozplývá na jazyku.

Ingredience potřebné na přípravu domácích kuliček Raffaello:

  • mléko – 1 litr
  • cukr – 1 sklenice (250 mililitrů)
  • mouka – 1 sklenice
  • smetana – 250 mililitrů
  • vanilkový cukr – 3-5 gramů
  • máslo – 50 gramů

Postup je jednodušší, než bychom čekali

Plechy nejprve vysypejte kokosem. V nádobě smíchejte 1 litr mléka s cukrem a moukou. Zahřívejte a neustále míchejte metličkou, a jakmile se objeví první bublinky, přidejte máslo a vanilkový cukr. Vařte směs další minutu na mírném ohni a poté vypněte. Tato směs se stane pudinkem, který se nepřipravuje pečením, ale je přímo nalitý na připravený plech a vyrovnán špachtlí pro dosažení hladké vrstvy.

Bounty tyčinky

Kamarádka mě naučila tento rychlý recept na domácí Bounty tyčinky. Chutnají 100x lépe než ty z obchodu

Raffaello

Nemusíme péct, necháme jednoduše vychladnout

Plech vložte na jednu hodinu do lednice, aby se směs ztuhla a stabilizovala se. V dalším kroku si připravte krém, a to tak, že smícháte smetanu a moučkový cukr. Zašlehejte smetanu a postupně přidejte 50 g prosátého moučkového cukru, aby nevznikaly hrudky. Míchejte, dokud směs nezhoustne.

Krém

Nezvyklý tvar, dokonale trefná chuť

Na ztuhlý pudinkový základ rovnoměrně rozetřete krém, nakrájejte na obdélníkové porce a srolujte do trubiček. Tento dechberoucí dezert, který se obejde bez pečení a želatiny, je tak neskutečně jemný, že se slova nedokáží vyrovnat jeho chuti. Je dokonale vyvážen a vyroben z jednoduchých surovin, které z něj dělají absolutní požitek.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*