Raffaello je populární sladkost vyráběná společností Ferrero. Koule z kokosu a mandlového krému byla uvedena na trh v roce 1990 a rychle si získala oblibu po světě.
Raffaello se skládá z bílého mléčného krému a kousku mandle obalené v tenké vrstvě vaflíku, který je poté obalený v kokosových vločkách. Tato kombinace sladkého mléčného krému, křupavého vaflíku, aromatické mandle a kokosu tvoří lehkou a příjemně sladkou pochoutku, která se rozplývá na jazyku.
Ingredience potřebné na přípravu domácích kuliček Raffaello:
- mléko – 1 litr
- cukr – 1 sklenice (250 mililitrů)
- mouka – 1 sklenice
- smetana – 250 mililitrů
- vanilkový cukr – 3-5 gramů
- máslo – 50 gramů
Postup je jednodušší, než bychom čekali
Plechy nejprve vysypejte kokosem. V nádobě smíchejte 1 litr mléka s cukrem a moukou. Zahřívejte a neustále míchejte metličkou, a jakmile se objeví první bublinky, přidejte máslo a vanilkový cukr. Vařte směs další minutu na mírném ohni a poté vypněte. Tato směs se stane pudinkem, který se nepřipravuje pečením, ale je přímo nalitý na připravený plech a vyrovnán špachtlí pro dosažení hladké vrstvy.
Kamarádka mě naučila tento rychlý recept na domácí Bounty tyčinky. Chutnají 100x lépe než ty z obchodu
Nemusíme péct, necháme jednoduše vychladnout
Plech vložte na jednu hodinu do lednice, aby se směs ztuhla a stabilizovala se. V dalším kroku si připravte krém, a to tak, že smícháte smetanu a moučkový cukr. Zašlehejte smetanu a postupně přidejte 50 g prosátého moučkového cukru, aby nevznikaly hrudky. Míchejte, dokud směs nezhoustne.
Nezvyklý tvar, dokonale trefná chuť
Na ztuhlý pudinkový základ rovnoměrně rozetřete krém, nakrájejte na obdélníkové porce a srolujte do trubiček. Tento dechberoucí dezert, který se obejde bez pečení a želatiny, je tak neskutečně jemný, že se slova nedokáží vyrovnat jeho chuti. Je dokonale vyvážen a vyroben z jednoduchých surovin, které z něj dělají absolutní požitek.
Napište komentář