Tento snadný recept s kysaným zelím v hlavní roli mi poradila kamarádka. Jsou hotové do 5 minut

Vareniky a různé jiné „knedlíky“ jsou pokrmem, který je spojen s domácím teplem a pohodlím. Navíc vás spolehlivě zasytí.

Od prvního kousnutí vyvolávají příjemné vzpomínky na dětství a babiččin kulinářský um. Kromě nostalgie mají lahodné vareniky s kysaným zelím mnoho dalších výhod, které z nich dělají špičkové jídlo. Kysané zelí jim dodává vůni a pikantnost, která v kombinaci s jemným těstem vytváří skvělou rovnováhu.

Lahodné vareniky s kysaným zelím

Toto jídlo překvapí a potěší chuťové buňky svou harmonií a bohatostí chutí. Náplň takových vareniků je bohatá na živiny. Kysané zelí obsahuje vitamíny C, K a B a také vlákninu, která prospívá trávení. Tento produkt je také zdrojem probiotik. Mají příznivý vliv na zdraví střev.

Ingredience

  • Hladká mouka – 3 hrnky.
  • Vejce – 1 ks.
  • Slunečnicový olej – 100 ml
  • Sůl dle chuti
  • Kysané zelí – 500 g
  • Cibule – 2 ks.
  • Cukr – 2 lžičky
Domácí knedlíky

Knedlíky už zásadně nekupuji. Tomuto domácímu receptu nesahají ty z obchodu ani po kotníky

Příprava

  • Připravte si náplň: Oloupejte cibuli. Nakrájejte ji na malé kostičky. Rozpalte pánev s 80 ml slunečnicového oleje. Cibuli osmažte dozlatova.

Vareniky s kysaným zelím cibulka

  • Z kysaného zelí vymačkejte přebytečnou šťávu. Přidejte ji k cibuli. Přidejte cukr. Vše dobře promíchejte. Pánev zakryjte poklicí, teplotu snižte na minimum. Obsah pánve vařte za občasného míchání půl hodiny. Sejměte ze sporáku a nechte vychladnout.
  • Připravte těsto: Do malé nádoby rozklepněte vejce a zalijte 240 ml převařené vody pokojové teploty. Přidejte zbývající slunečnicový olej a 0,5 lžičky soli. Vše lehce rozšlehejte vidličkou.
  • Do hluboké mísy nasypte prosátou mouku. Přidejte k ní vaječnou směs. Vypracujte homogenní těsto, které se nelepí na ruce. Přikryjte utěrkou a nechte 40 minut odpočinout.

Vareniky s kysaným zelím těsto hotové

  • Na válu posypaném moukou vyválejte těsto do špalku. Nakrájejte jej na části (tvar puku). Ty poté rozválejte na placatá kolečka.
  • Do středu každého kusu dejte 1 lžičku náplně. Okraje stlačte a vytvarujte vareniky.
  • Vareniky vložte do vroucí osolené vody. Vařte je, dokud nevyplavou na povrch.
  • Aby byla náplň ještě bohatší, doporučujeme nejprve orestovat cibulku s nadrobno nakrájenými houbami. Teprve poté do pánve přidejte kysané zelí. S houbami bude pokrm ještě chutnější.

Vareniky s kysaným zelím uvařené nakrojené

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*