94 % Čechů vidí pouze samé číslice 9. Nachází se zde však vetřelec, kterého odhalí jen géniové

Hádanka s čísly 9
Fotografie: Vyapartalks

Pokud se vám podaří rozluštit tento optický klam během jedné minuty, pak je váš zrak ostřejší než meč. Někde mezi devítkami se skrývá číslo šest.

Optické iluze patří mezi nejlepší způsoby, jak procvičit svůj mozek a zlepšit si zrak. Nemusíte si přitom na ně nutně vyhrazovat dlouhou dobu – postačí totiž pár minut, aby vás řešená úloha donutila maximálně přemýšlet a vy jste tak mohli rozvinout své smysly a stejně tak i bystrost. Skvělým příkladem je toho tento jednoduchý obrázek, na kterém jsou samé devítky a mezi nimi číslo šest. Dokážete ho najít?

Kde na obrázku se nachází číslo 6

Mnoho lidí považuje optické hádanky a jiné hlavolamy za zbytečné. Jedná se však o skvělé úlohy, které rozvíjí kognitivní funkce a podporují lidskou bystrost, soustředěnost a dokonce i zrak. Stačí si na ně přitom vyhradit několik krátkých minut denně a brzy si budete moci všimnout příjemných změn. Na tomto obrázku můžete vidět plno devítek, ale někde mezi nimi se schovává číslo šest. Řada lidí si ho však jen tak nevšimne.

Hádanka s čísly 9
Fotografie: Vyapartalks

Pokud se vám tato hádanka podaří vyřešit během jedné minuty, pak je váš zrak ostřejší než meč. Ti nejlepší to dokázali dle webu Vyapartalks dokonce během 15 vteřin. Zkuste si proto na chvíli sednout do klidu, vyčistěte si hlavu a zapněte stopky. Poté začněte hledat, kde by se záludná šestka asi tak mohla schovávat. V případě, že se vám to nepodařilo ani po jedné minutě či delší době, níže se můžete podívat na výsledek:

Hledání myši hádanka

Pomocí tohoto rychlého testu odborníci měří IQ. Pouze 1 ze 100 lidí najde schovanou krysu do 7 vteřin

Kdo by čekal, že je až tak dole? Pokud se vám ji nepodařilo najít, nemusíte zoufat. I tak jste procvičili svůj mozek a nakopli svou bystrost. Třeba to bude příště lepší a úlohu vyřešíte mnohem snadněji. Nyní se můžete o tuto optickou iluzi podělit se svými přáteli a zkusit, zda budou lepší než vy. Na webu SvětKreativity jsme také přinesli náročné hledání rozdílů mezi obrázky dětí na lavičce.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*