Na ultrazvuku lékaři viděli podezřelé tvary. To, co našli muži v trávicím traktu, je zcela vykolejilo

Fotografie: Freepik

Mladík se dostavil do nemocnice s bolestí břicha. Vyšetření ukázalo, že spolknul hned několik nepoživatelných předmětů a musel podstoupit operaci.

Deník NYPost upozornil na zajímavý případ, který se odehrál v Indii. Mladý muž přišel do nemocnice ve městě Motihari a stěžoval si na bolesti břicha. Lékaři s překvapením zjistili, že v jeho trávicím traktu se nachází hned několik nepoživatelných kovových předmětů. Matka si myslí, že za všechno může nadměrné používání smartphonu a sociálních sítí.

Mladík musel ihned podstoupit operaci

Dvaadvacetiletý mladík přišel do nemocnice v indickém Motihari v Biharu a stěžoval si na bolesti břicha. Poté, co jej lékaři vyšetřili pomocí ultrazvuku, vyšlo najevo, že se v jeho trávicím traktu nacházejí nepoživatelné kovové předměty. Lékaři převezli muže ihned na operaci, při které mu vyoperovali svazek klíčů, dva střihače nehtů a zavírací nožík.

„Nejprve mu byla během operace odstraněna klíčenka. Poté jsme mu z břicha vyndali dva klíče, 10 cm dlouhý nůž a dvoje nůžky na nehty. Když jsme se mladíka zeptali, řekl, že nedávno začal polykat kovové předměty. V současné době je pacient v dobrém stavu a zotavuje se,“ řekl jeho ošetřující lékař Amit Kumar pro web Haberler.

Žena, která má dvě dělohy, se chystala k porodu. Poté nastal zázrak, který v nemocnici způsobil chaos

Porucha se vyskytuje u psychiatrických pacientů

Jeho matka později uvedla, že se jí klíče opravdu ztratily, a když se na ně syna ptala, tvrdil jí, že je spolknul. Tomu však zprvu vůbec nevěřila a považovala to za vtip. Jak se ukázalo, mladík nelhal a opravdu je spolknul. Tou dobou se měl také léčit s duševními problémy a bral léky. Nutkavé polykání nepoživatelných předmětů se řadí do skupiny sebepoškozování a může se vyskytovat u psychiatrických pacientů s depresí, schizofrenií nebo poruchou autistického spektra.

Mladíkova matka svaluje vinu na sociální sítě. Její syn podle všeho trávil se smartphonem opravu nepřiměřené množství času. Případ ukazuje, jak je důležitá včasná léčba u psychicky nemocných pacientů. Polykání nestravitelných předmětů může mít totiž velmi vážné zdravotní následky a nevratně poškodit trávicí trakt. Na SvětěKreativity jsme psali také o případu chlapce, který si stěžoval na potíže s polykáním. Doktoři mu v krku našli zaseklou minci.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*