Poslední slova nejvýznamnějšího českého psychologa Radka Ptáčka nahnala husí kůži celému národu

Fotografie: Show Jana Krause / Creative Commons / Attribution 3.0

Nečekaná smrt známého psychologa všechny šokovala. V poslední veřejné zprávě shrnul své poznatky z 25 let trvající psychologické praxe.

Radek Ptáček byl český klinický psycholog, psychoterapeut, soudní znalec a profesor lékařské psychologie. Jeho nečekaná smrt zasáhla nejen jeho rodinu, ale také širokou veřejnost. Zatím vše nasvědčuje tomu, že si známý psycholog sáhl na život sám. Těsně před smrtí zveřejnil na sociálních sítích zprávu, ve které prozradil, co je v životě nejdůležitější.

Soudní pitva objasní příčinu úmrtí

Po Radku Ptáčkovi pátrala policie od neděle. V úterý bohužel přišla smutná zpráva. Jeho tělo bylo nalezeno bez známek života. Nic momentálně nenasvědčuje tomu, že by se mohl stát obětí trestného činu. V celé věci byla nařízena soudní pitva, ta nám objasní příčiny úmrtí. Nic v současnosti nenasvědčuje cizímu zavinění, ale nelze nic vyloučit,“ uvedla pro TN mluvčí středočeské policie Barbora Schneeweissová.

Vše zatím svědčí pro to, že si známý psycholog vzal život sám. Toho se obávala i rodina poté, co své ženě poslal zprávy, které vypadaly jako loučení. I z jeho posledního příspěvku na Facebooku mrazí.Kdybych měl říct, po 25 letech v psychologii, co je v životě důležité? Láska, láska, láska… vlastně nic jiného. Pečujte o vztahy, protože jedině vztahy vám dají dobrý život. Můžete dobře jíst, sportovat, ale když nemáte vztahy, je to stejně jedno,“ napsal.

Nečekané úmrtí Karla Heřmánka má smutnější následky, než se čekalo. Střelecký expert herce zkritizoval

Nejhorší je samota

„Nehledejte elixír dlouhého života, máte ho možná vedle sebe… Pečujte o toho druhého víc než o sebe… A jestli bych měl definovat to, co v životě opravdu zabíjí, je to samota. Samota vás zničí pomalu a spolehlivě. Vztahy vás udrží při životě a dají vám ‚život věčný a vděčný‘… milujte život,“ pokračuje jeho poslední rada. Znovu také připomněl své oblíbené téma a nabádá rodiče, aby v žádném případě nebili své děti.

Sám po sobě zanechal tři malé děti a manželku. Přátelé rodiny už pro ně založili finanční sbírku. Všichni jeho blízcí si nyní prochází nesmírně smutným obdobím a záměrem je rodině v této těžké chvíli alespoň ulevit od finančních starostí. Na Světě Kreativity jsme rovněž psali, že zemřel Obi Ndefo, herec z oblíbených seriálů, jemuž bylo pouhých 51 let.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*