Piloti slyšeli podivné zvuky od cestujících. Do 15 vteřin si uvědomili, že musí ihned nouzově přistát

Fotografie: Depositphotos

Britští cestující si užili dlouhé chvíle strachu, když museli snášet agresivní počínání jednoho z cestujících, který se rozhodl převzít řízení letadla.

Vysněná dovolená na řeckém ostrově Kos se britským turistům zkomplikovala. Jejich letadlo muselo nouzově přistát už v půli cesty. Jak uvedla TN, důvodem byl alkoholem posilněný cestující, jenž se snažil dostat do kokpitu letadla a převzít řízení. V Mnichově na nouzově přistávající letadlo čekala zásahová jednotka. Všichni cestující museli přespat v hotelu a počkat na pozdější let.

Muž se snažil dostat do kokpitu

Pasažéři britské letecké společnosti Easy Jet zažili v letadle opravdu nepříjemné okamžiky. Let EZY8235 z Getwicku ve Spojeném království na řecký ostrov Kos musel nouzově přistát kvůli chování jednoho z pasažérů. Ten se měl podle deníku TheSun pokusit vniknout do kokpitu letadla, kde chtěl převzít kontrolu nad řízením. Podle očitých svědků byl muž viditelně opilý a rozčílily ho silné turbulence.

Měl vyskočit ze svého sedadla a oznámit, že pilot je „zmetek“ a on jde převzít řízení. Při svém počínání také rozbil palubní interkom. Cestující se však na opilého muže vrhli a podařilo se jim ho zpacifikovat. Mezitím už piloti řešili nastalou situaci s řízením letového provozu a dostali povolení k nouzovému přistání v německém Mnichově. Tady čekala na přistání letadla vybavená zásahová jednotka. Policisté ihned po přistání vtrhli do letadla a problémového muže spoutali.

Během poklidného letu po ní začalo křičet celé letadlo. Svou geniální reakcí zachránila nejeden život

Agresivních cestujících přibývá

Z letadla však museli vystoupit i ostatní cestující, na zbytek noci se ubytovali v hotelu Marriott a čekali na jiný navazující let do Řecka. „Bylo to trýznivé a znepokojivé utrpení. Všichni se obávali nejhoršího, když se muž pokusil vtrhnout do kokpitu. Je to nejhorší noční můra každého letu a tohle byl prázdninový let plný mladých rodin,“ popsal své dojmy a strach jeden z očitých svědků. V celé situaci sehrál hlavní roli alkohol, kterým se měl muž v letadle mohutně posilňovat.

@charlotte_keen1 Live emergnecy landing to munich #fyp #easyjet #travel ♬ original sound – Charlotte

Agresivního chování cestujících na palubách letadel neustále přibývá. Generální ředitel společnosti Ryanair prohlásil, že takové případy jsou stále častějším důvodem zpoždění letů. Často v nich figuruje alkohol nebo drogy. Sám by se zasadil o zavedení limitů na alkohol, kdy by cestující mohli zkonzumovat před odletem maximálně dvě skleničky alkoholu. Na SvětěKreativity jsme rovněž psali o jiném nedávném incidentu na palubě letadla. Agresivní žena kousla stevarda a plivala na ostatní cestující.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*