Na silnici doslova pršely bankovky. Reakce kolemjdoucích zaskočila celý národ

Fotografie: Depositphotos

Pro řidiče převážejícího hotovost to byl smolný den. Kufr auta se mu otevřel za jízdy a většina bankovek skončila na silnici. Lidé se okamžitě pustili do sbírání.

Řidič, který převážel denní tržbu svého zaměstnavatele do banky, neměl šťastný den. Kufr auta, v němž měl bankovky naskládané v pytlích, se mu otevřel přímo za jízdy. Na silnici tak za sebou zanechal dlouhou stopu lemovanou bankovkami. Lidé, kteří to viděli, se na peníze okamžitě vrhli. Udělali však něco, co byste nejspíš nečekali.

Denní tržbu vezl do banky

Co byste dělali, kdybyste na silnici viděli velké množství rozházených bankovek? Asi byste se divili, jak poctiví lidé žijí v Číně. Peníze, které se vysypaly na silnici, totiž společnými silami posbírali a vrátili do posledního jüanu. Podle iDnes se neobvyklá situace stala v čínském městě Charbin ležícím v čínské provincii Chej-lung-ťiang na severovýchodě země.

Zaměstnanec autobusového přepravce měl za úkol převézt denní tržbu do místní banky. A ta rozhodně nebyla malá. Bankovky byly hned v několika pytlích umístěné v malé dodávce. Během jízdy se však zámek na zadních dveřích porušil a ty se otevřely. Z kufru auta se tak na silnici začaly sypat hromady bankovek. Nakonec z auta vypadl i jeden celý pytel.

Studenti si do bytu za poslední peníze koupili levnou pohovku z bazaru. To, co v ní našli, jim změnilo život

Poctiví jsou i v jiných částech Číny

K bankovkám se na silnici přitočilo hned několik lidí a rychle je začali sbírat. Rozhodně však ne pro vlastní potřebu. Jednoduše přispěchali na pomoc zoufalému řidiči a všechny peníze nakonec vysbírali, aniž by si kdokoliv něco ponechal. Už v lednu informoval deník AsiaOne o podobné události, jež se tentokrát stala na dálnici v čínské provincii Che-pej.

peníze na silnici
Fotografie: Freepik

Tady se z auta vysypalo na silnici ještě mnohem více bankovek. Do sbírání se zapojili projíždějící řidiči a nasbírané bankovky pak přinesli ve čtyřech pytlích na policejní stanici. Ani tady se ze stovek tisíc jüanů určených na mzdy zaměstnanců neztratilo vůbec nic. Na SvětěKreativity jsme rovněž psali o jiném poctivém nálezci. Muž z Pardubic vrátil na policejní stanici peněženku s 90 000 korunami.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*