Během poklidného letu se cestující začali obávat o vlastní životy. Piloti učinili hrdinské rozhodnutí

Fotografie: Karelj / Public domain

Smůlu měli cestující, kteří měli namířeno do egyptského Sharm el-Sheikhu. Letadlo se na cestě muselo kvůli závadě otočit zpět.

Deník TN informoval o problémech letadla polské společnosti LOT Polish Airlines, jež nedorazilo do své cílové destinace. Cestující, kteří se těšili na dovolenou v Egyptě, se museli smířit s mnohahodinovým zpožděním. Pilot letadla se rozhodl stroj raději otočit poté, co na něm zjistil závadu. Přistání proběhlo v normálním režimu, ale cestující si museli počkat na jiné letadlo.

Pilot objevil závadu během letu

Polští turisté, kteří cestovali na dovolenou do Egypta, se museli smířit s několikahodinovým zpožděním. Letadlo společnosti LOT Polish Airlines směřovalo z Varšavy do egyptského Sharm el-Sheikhu. Let odstartoval v 7:21 a v cílové destinaci měl být v 15:05 místního času. Tam však letadlo nakonec nedorazilo. Pilot během letu totiž přišel na závadu na letadle a rozhodl se stroj obrátit.

Někde na hranicích Slovenska a Maďarska tak došlo k obratu a letadlo se s cestujícími vrátilo zpět na polské letiště. Podle všeho se nejednalo o vážnou závadu, která by měla cestující jakkoliv ohrožovat. Problém byl spíše v tom, že na egyptském letišti by závada nemohla být adekvátně odstraněna. Po domluvě tak bylo rozhodnuto o návratu letadla.

Piloti slyšeli podivné zvuky od cestujících. Do 15 vteřin si uvědomili, že musí ihned nouzově přistát

Češi stále častěji vyráží na dovolenou z Polska

Letadlo Boeing 737 provozující let LO6117 z Varšavy do Sharm el-Sheikhu se vrátilo do Varšavy kvůli poruše a nedostatku technické podpory. Přistání proběhlo v normálním režimu. Po přistání let pokračoval dalším letadlem Boeing 737,“ komentoval zprávu společnosti LOT Polish Airlines polský deník Wydarzenia.

letadlo
Fotografie: Freepik

Polsko se přitom poslední dobou stává i pro Čechy oblíbeným startovacím místem pro výlety do ciziny. Lidé si pochvalují pestřejší nabídku polských cestovních kanceláří i nízké ceny. Obvykle však Češi volí k odletu na dovolenou bližší polská letiště, jako jsou Katovice, Krakov nebo Vratislav. Na SvětěKreativity jsme rovněž informovali o jiném letadle, jehož pilot přistoupil k nouzovému přistání – stroji mířícímu z Prahy na Džerbu začal z motoru unikat olej.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*