Celým národem milovaná televizní moderátorka oznámila vlastní smrt. Na toto veřejnost nebyla připravena

Fotografie: David Sedlecký / Creative Commons / Attribution-Share Alike 3.0

Ve věku 67 let zemřela moderátorka, která se proslavila už v 80. letech. Několik let bojovala s neurodegenerativní poruchou, jíž nakonec podlehla.

Po dlouhé nemoci zemřela ve věku 67 let známá australská moderátorka a expertka na víno Fiona MacDonaldová. Jak uvedl deník Blesk, podlehla vzácné neurodegenerativní poruše, která ji poslala na invalidní vozík. Se svými fanoušky se na sociálních sítích rozloučila dojemným vzkazem.

Její vzkaz byl zveřejněn poté, co zemřela

„Sbohem moji přátelé. Toto sdílí moje sestra Kylie, protože já už tu nejsem. Doufám, že se dívám dolů z mraku. Včera večer skončilo několik velmi těžkých měsíců. Kluci a Kylie zůstali se mnou, aby se rozloučili, byli velmi klidní. I když jsem nikdy nechtěla zemřít, myšlenka, že opustím své zmučené tělo, byla úleva,“ napsala.

Jak uvádí deník TheGuardian, moderátorce byla v listopadu 2021 diagnostikována terminální degenerativní porucha, která způsobuje, že lidé ztrácejí schopnost používat své končetiny a schopnost mluvit, polykat a dýchat. Na tuto nemoc zatím neexistuje žádný lék a lidé s touto diagnózu umírají v průměru 27 měsíců po diagnóze.

Do uměleckého nebe odešel milovaný hudebník, o jehož kariéře byl natočen i dokumentární film

Na výzkum se jí podařilo vybrat přes 3 miliony

Fiona McDonaldová se v Austrálii proslavila již v 80. letech, když moderovala oblíbenou dětskou show Wombat. Moderovala rovněž pořad It’s a Knockout, australskou verzi populární britské herní show. Poté však televizi opustila a začala se věnovat vinařství. Stala se expertkou a založila úspěšnou firmu, která se věnovala vinařskému poradenství.

Poté, co zveřejnila svoji diagnózu, podařilo se jí vybrat přes tři miliony korun na cestě po Austrálii, kde ji doprovázela její sestra. Jak uvedla, nechtěla sedět a čekat na nevyhnutelné a chtěla zažít „své poslední velké dobrodružství“. Vybrané peníze poté věnovala na výzkum této nemoci. Zůstali po ní její sestry Kylie a Jacki a dva synové Harry a Rafe. Na SvětěKreativity jsme rovněž informovali o úmrtí Gejzy Valenta, legendárního československého sportovce. Kdysi mu u nohou ležel celý sportovní svět.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*